Βήμα -βήμα η καλύτερη συνταγή για προφιτερόλ

Υλικά για τα σου:

4 αβγά

75 γρ.μαργαρίνη

250 ml νερό

150 γρ.αλεύρι σκληρό (ή για τσουρέκι), κοσκινισμένο

1/3 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

2 1/2 φλ. τσ. γάλα

4 κρόκους αβγών

1/2 φλ. ζάχαρη

6 κ. σ. κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ. σ. κοφτές κόρν φλάουρ ή νισεστέ

1 πρέζα αλάτι

30 γρ.μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου

1 φακελάκι ζάχαρη με βανίλια Vahiné (ή ένα καψουλάκι βανίλιας)

1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη

200 ml κρύο γάλα

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

4 κουβερτούρες των200 γρ., θρυμματισμένες

70 γρ.μαργαρίνη

4 κρέμες γάλακτος των 250 ml

3 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Εκτέλεση για τα σου:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη μαργαρίνη, το αλάτι και τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί, ανακατεύοντας γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις η ζύμη σφίξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας τη με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός (και τα εξαρτήματα για το ζύμωμα).

Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει για 5-10 λεπτά.

Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με φαρδύ στόμιο.

Βάζουμε στη λαμαρίνα μικρές ποσότητες ζύμης (ίσα με ένα μεγάλο καρύδι).

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στο 170 και ψήνουμε άλλα 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. (Προσοχή: σε κάθε φούρνο αυτός ο χρόνος μπορεί να διαφοροποιείται ελαφρώς.)

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά προτού να τα χρησιμοποιήσουμε.

Τα σου αυτά, μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για 5 μέρες και να χρησιμοποιηθούν αφού ξεπαγώσουν.

Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια γάλα.

Εν τω μεταξύ στο υπόλοιπο γάλα, διαλύουμε το κόρν φλάουρ

Βάζουμε τους κρόκους σε μια κατσαρόλα και, σε σιγανή φωτιά, τους χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός.

Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα με το κόρν φλάουρ.

Χτυπώντας πάντα με το σύρμα ή το μίξερ χειρός, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα.

Αφήνουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά, να βράσει για 7-8 λεπτά έως ότου πήξει.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τη σαντιγύ σε σκόνη με τα 200ml κρύο γάλα, μέχρι να σφίξει.

Μόλις η κρέμα ζαχαροπλαστικής κρυώσει ενσωματώνουμε σ’ αυτή τα 2/3 από τη σαντιγύ (την υπόλοιπη την κρατάμε για τη διακόσμηση των προφιτερόλ).

Εκτέλεση για τη σάλτσα σοκολάτας:

Σε μια κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το κονιάκ και τη μαργαρίνη.

Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τις θρυμματισμένες κουβερτούρες και περιμένουμε για λίγο έως ότου λιώσουν.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Εκτέλεση για τη σύνθεση του γλυκού:

Ανοίγουμε τα σου και τα γεμίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Σε κάθε μπολάκι, βάζουμε 2 σου και από πάνω περιχύνω με σάλτσα σοκολάτας.

Γαρνίρουμε με μια ροζέτα από σαντιγύ και πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε με αμυγδαλάκια φιλέ.

Καλή επιτυχία!!!

Keywords
Αναζητήσεις
profiterol sintagi, προφιτερολ ανακατευουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης με την σαντιγυ
Τυχαία Θέματα