Βόλεϊ: Η Εθνική γυναικών θα αναμετρηθεί με τη Δανία

Μετά την άσχημη εμφάνιση και την ήττα με 3-0 από την Ουκρανία, η εθνική ομάδα βόλεϊ των Γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα Σάββατο στις 19.30 την Δανία στο FSK «Olymp» Yuzhny, στο δεύτερο παιχνίδι της στο πλαίσιο του τουρνουά της Ουκρανίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο ματς με την Ουκρανία παρουσιάστηκε κατώτερο των προσδοκιών, απέναντι πάντως σε μια ομάδα σαφώς καλύτερη και πιο ποιοτική από την ελληνική. Ιδιαίτερα

στα δύο πρώτα σετ τα λάθη των διεθνών ήταν πάρα πολλά, δίνοντας την ευκαιρία στην Ουκρανία να πάρει εύκολα τον αγώνα. Το κέρδος για την εθνική, ωστόσο, ήταν η εμφάνιση της 16χρονης αθλήτριας του Παναθηναϊκού, Ανθής Βασιλαντωνάκη, η οποία ήταν η καλύτερη σε απόδοση της ελληνικής ομάδας, σημειώνοντας 10 πόντους. Πάντως, το γεγονός ότι η εθνική Γυναικών αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρές αθλήτριες επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως αυτή η ομάδα μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, πως υπάρχουν και προβλήματα τραυματισμών για την εθνική, καθώς τραυματίες είναι οι Εύη Χαντάβα, Μαρία Νομικού (δεν βρίσκονται στην αποστολή), αλλά και η Κατερίνα Γιώτα, η οποία ακολούθησε την ομάδα στην Ουκρανία, ωστόσο, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο χέρι της δεν της επιτρέπει να αγωνιστεί. Θυμίζουμε επίσης, ότι πρόσφατα αποχώρησαν από την εθνική και οι έμπειρες Μαρία Χατζηνικολάου και Γεωργία Τζανακάκη, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Τάκη Φλώρο να προσπαθεί να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα, αποτελούμενη από νεαρές παίκτριες, όπως προαναφέραμε.

Η εθνική προπονήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί στο γήπεδο όπου διεξάγονται οι αγώνες και το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο «Ελλάδα» όπου διαμένει η αποστολή. Οι διεθνείς μας στις 13.00 θα δουν σε βίντεο το χθεσινό παιχνίδι της Δανίας με την Ολλανδία, με τον Τάκη Φλώρο να αναλύει στις παίκτριές του την τακτική που θα ακολουθήσουν στο σημερινό ματς. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα επιδιώξει να πάρει μια νίκη γοήτρου απέναντι στη Δανία, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς βαθμούς, μετά και την ήττα με 3-0 σετ χθες από την Ολλανδία.

Πριν την αναμέτρηση Ελλάδας-Δανίας θα διεξαχθεί το ντέρμπι του ομίλου ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ολλανδία. Η ομάδα της Ολλανδίας είναι αήττητη και όπως όλα δείχνουν θα πάρει την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την Ουκρανία να παίζει στα μπαράζ.

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων:

17:00 Ουκρανία-Ολλανδία

19:30 Ελλάδα-Δανία

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Ολλανδία 12-0 12

Ουκρανία 9-4 9

Ελλάδα 3-9 3

Δανία 1-12 0

Keywords
Τυχαία Θέματα