Βόμβα ΔΗΜΑΡ για νέα λίστα

Σε «σαφάρι» καταθετών αναμένεται να επιδοθεί το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς μετά από ερώτηση στη Βουλή, των Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη και Βασίλη Οικονόμου, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ακόμη μία λίστα, αυτή τη φορά με μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζες του Λιχτενστάιν και του Λουξεμβούργου,

η οποία φέρεται να περιήλθε στα χέρια των οικονομικών υπηρεσιών, προ διετίας, επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Με την ερώτησή τους οι εν λόγω βουλευτές, ανοίγουν το δρόμο για να αναζητηθούν τα ίχνη της διαδρομής και την κατάληξη των στοιχείων τα οποία περιλαμβάνει.

Οι κ.κ. Τσούκαλης και Οικονόμου επισημαίνουν ότι έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που το υπουργείο Οικονομικών έλαβε γνώση των στοιχείων τα οποία παρέδωσαν οι Γερμανικές Φορολογικές Αρχές, σχετικά με τις καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λιχτενστάιν, από πρόσωπα που υπάγονται σε φορολογία στην Ελλάδα.

Σημειώνουν μάλιστα ότι στις 26 Μαρτίου 2010, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη είχε αναφέρει: «τα εν λόγω στοιχεία παραλήφθηκαν με τη διαδικασία που συμφωνήθηκε με τις αρμόδιες Γερμανικές Φορολογικές Αρχές και έχουμε προβεί, ήδη, στις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο για τυχόν εντοπισμό διαφυγούσας φορολογητέας ύλης».

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ρωτούν : Πόσα ήταν τα ονόματα που αναφέρονταν στη λίστα, πώς χρησιμοποίησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ) τα στοιχεία που παρέλαβαν από τις Γερμανικές Φορολογικές Αρχές, πού βρίσκονται σήμερα τα στοιχεία που παραδόθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς ποιο ήταν το αποτέλεσμά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα