Βουλγαρία: Φόβοι για υπερχείλιση Έβρου και Δούναβη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Βουλγαρικές αρχές για ενδεχόμενη υπερχείλιση ποταμών εξαιτίας εκτεταμένων βροχοπτώσεων.

O ποταμός Έβρος στην πλευρά της Βουλγαρίας θα βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση και η στάθμη του οποίου θα ελέγχεται τακτικά και σε πραγματικό χρόνο από τους αρμόδιους βουλγαρικούς φορείς.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι παρά τις βροχοπτώσεις – ρεκόρ του τελευταίου 24ώρου στην περιοχή της Φιλιππούπολης, η στάθμη του ποταμού απέχει πολύ από τα κρίσιμα επίπεδα και η πιθανότητα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα είναι μικρή, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υδάτων της πόλης.

Σύμφωνα

με όλες τις ενδείξεις, μεγαλύτερα προβλήματα στην κατεύθυνση αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει ο Δούναβης, η άνοδος της στάθμης του οποίου προκάλεσε ήδη ορισμένα προβλήματα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, στις πόλεις Σιλίστρα – Καλαράς, Βίντιν – Καλαφάτ και Οριάχοβο – Μπέκετ, όπου υπάρχουν γραμμές φέριμποτ ανάμεσα στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές από νταλίκες ύστερα από την απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από τη γέφυρα Ρούσε – Τζούρτζου, η οποία υπέστη σοβαρές ζημίες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα