Βρούτσης: Τελειώσαμε με τις «μαϊμού» συντάξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

«Όπου υπάρχουν κενά θα καλυφθούν», τόνισε για τις κινητοποιήσεις υπαλλήλων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των «μαϊμού» συντάξεων στην Κάλυμνο, τόνισε πως «τελειώνουμε μια για πάντα με ένα νοσηρό περιβάλλον που έχει να κάνει με μια παραβατικότητα πολύ μεγάλη» και διαμήνυσε πως μέχρι τέλος του χρόνου-αρχές του άλλου θα έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

«Στην Κάλυμνο φωτίστηκε μια κατάσταση, στην οποία δεν

συμφωνώ. Δεν θα φωτίσουμε το ποσοστό αλλά την παραβατικότητα», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός και διαμήνυσε πως «τελειώσαμε με τις μαϊμού συντάξεις», ενώ τόνισε πως σήμερα δεν υπάρχει ούτε μια «μαϊμού» σύνταξη!

«Από τη στιγμή που έχουμε διαχρονικά προβλήματα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά και σχετικά με τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας δήλωσε πως μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν στελεχωθεί.

Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ, τόνισε πως αναδιοργανώνεται το σύστημα των ιατρών, ενώ σχετικά με τις καθυστερήσεις των συντάξεων τόνισε πως όλοι όσοι ήταν σε αναμονή πλέον παίρνουν κανονικά τη σύνταξή τους.

Για τα προνοιακά επιδόματα τόνισε πως «θα επανεξεταστούν όλες οι περιπτώσεις των προνοιακών επιδομάτων» και δήλωσε πως κόπηκαν 55.000 συντάξεις από ανθρώπους που δεν έπρεπε να τις παίρνουν.

«Μέσα σε 2 μήνες θα βγαίνει προσωρινή σύνταξη ίση με το 90% της κανονικής», διαμήνυσε και ξεκαθάρισε, σχετικά με το ασφαλιστικό, πως «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια εκ βάθρων αλλαγή του ασφαλιστικού. Το ασφαλιστικό σύστημα όπως είναι σήμερα δεν είναι βιώσιμο».

Τέλος, δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα