Ξάνθη: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ

Τεταμένη είναι πλέον η ατμόσφαιρα που επικρατεί στους διαδρόμους του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη μετά και την κοινοποίηση της πρόθεσης της νέας διοίκησης να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, προτείνοντας παράλληλα τη λύση της εθελούσιας αποχώρησης.

Σύμφωνα

με το thrakitoday.gr,οι εργαζόμενοι, που υπέστησαν εργασιακό έμφραγμα το πρωί της Τρίτης όταν και έγιναν γνωστές οι προθέσεις της διοίκησης, συγκάλεσαν έκτατη συνέλευση το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσία εργατολόγου ώστε να αποφανθούν για τις περαιτέρω δράσεις τους. Όπως έγινε γνωστό η διοίκηση ζήτησε από όσους εργαζόμενους επιθυμούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την εταιρία, με την καταβολή σε αυτούς της νόμιμης αποζημίωσης, να το πράξουν έως και τη Δευτέρα 12 Αυγούστου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αιτήθηκαν χρονική παράταση μέχρι και το τέλος του μήνα, ώστε να αποφασίσουν για το εάν θα αποχωρήσουν ή όχι, αίτημα ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτό από τη διοίκηση. Παράλληλα κατά τη συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε να ζητηθεί νομική συνδρομή και μέχρι το τέλος του Αυγούστου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου.

Στις τάξεις των εργαζομένων επικρατεί αναστάτωση και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, με τους ίδιους να νιώθουν εξαπατημένοι καθώς όσο χρονικό διάστημα διήρκησε η διαδικασία πώλησης της εταιρίας οι ίδιοι έβαλαν πλάτες, ενώ παρά τις αρχικές δεσμεύσεις τώρα βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα