Ξεκινάει τη σίτιση των μαθητών η κυβέρνηση

Τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει στα σχολεία η διανομή γάλακτος και φρούτων στα ελληνικά σχολεία. Ως μέτρο αντιμετώπισης του φαινομένου του υποσιτισμού μικρών παιδιών, που παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά στα σχολεία, η Ελλάδα εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης.

Ο υπουργός Παιδείας,

Παναγιώτης Αρβανιτόπουλος, που ανακοίνωσε χτες το μέτρο στη Βουλή, δήλωσε ότι όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει, συγκεκριμένα είπε:

«Πέραν του γεγονότος ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν – και αυτό δεν αποτελεί επαιτεία σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χορηγία και τη φιλανθρωπία – και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει από τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα».

­­­Η ανακοίνωση ωστόσο, έγειρε αντιδράσεις από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποίοι χαρακτηρίζουν το μέτρο «επαιτεία». Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Β. Καπερνάρος, που έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο, αναρωτήθηκε αν το υπουργείο θα δεχόταν αυτήν τη βοήθεια από την Τουρκία ή τα Σκόπια. Ο υπουργός με τη σειρά του σχολίασε το ερώτημα «όνειδος» για την αίθουσα της Βουλής.

Τις συνεχείς επερωτήσεις των βουλευτών των Ανεξ.Ελλήνων, σχετικά με τις περικοπές στην Παιδεία, που φέρνει το τρίτο μνημόνιο, ολοκλήρωσε ο Νότης Μαριάς συμπεραίνοντας ότι,  όσο θα υπάρχει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του Μνημονίου, με μειώσεις στις δαπάνες για την Παιδεία, δεν θα μπορούν να προχωρήσουν τα πράγματα της εκπαίδευσης».

Ο κ.Αρβανιτόπουλος, τέλος, έκλεισε τη συζήτηση απευθυνόμενος στους βουλευτές των Ανεξ.Ελλήνων, χαρακτηρίζοντάς τη σίτιση, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται στα σχολεία, ως απόδειξη κοινωνικής συνοχής των Ελλήνων και ότι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα