Ξεκίνησε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών – Στην Αχαΐα τα πρώτα φύλλα επίταξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το patrisnews.com ξεκίνησαν να δίνονται και στην Ηλεία φύλλα επίταξης προς τους καθηγητές.

Από σήμερα ξεκινά η επιστράτευση των εκπαιδευτικών και η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών ημερών. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή

των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ο Πρωθυπουργός υπέγραψε χθες, Kυριακή την απόφαση της επιστράτευσης.

Η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των απεργών καθηγητών υπεγράφη από τον πρωθυπουργό και έχει δημοσιευθεί ήδη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Με αυτό τον τρόπο ξεκινούν και επίσημα οι διαδικασίες εκτύπωσης και επίδοσης από τις Νομαρχίες της χώρας των «φύλλων ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» σε χιλιάδες καθηγητές.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι για την απόφαση αυτή η κυβέρνηση βασίστηκε στον νόμο 3536/07 για την πολιτική προστασία που επιτρέπει προληπτικά μέτρα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. «Είναι ένας νομικά ορθός τρόπος και η κίνηση αυτή είναι πολιτικά επιβεβλημένη» δηλώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με την απόφαση αυτή θέλησε να δώσει τέλος στα σενάρια «ομηρίας» των μαθητών και των οικογενειών τους σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ προχωρούσε σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις.

Κλιμακώνεται η κόντρα

Την Κυριακή το απόγευμα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Αττικής συνεδρίασαν εκ νέου προκειμένου να συγκροτήσουν κεντρική απεργιακή επιτροπή και να συντονίσουν τη δράση τους εν όψει της επίδοσης των φύλλων πορείας.

Η ΟΛΜΕ μελετά όλους τους δυνατούς τρόπους αντίδρασης στην κυβερνητική απόφαση για επιστράτευση και παραμένει ανυποχώρητη στην απόφασή της για απεργιακές κινητοποιήσεις τις πρώτες έξι ημέρες των Πανελλαδικών.

Στους κόλπους της Ομοσπονδίας υπάρχουν και φωνές που υποστηρίζουν ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε οι εκπαιδευτικοί να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας πριν τις συνεδριάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ την Τρίτη.

Σήμερα Δευτέρα η ΟΛΜΕ αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευση των 86.000 περίπου εκπαιδευτικών, ενώ η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει εκτάκτως. Η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να προκηρύξουν απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών.

Οσον αφορά την Ηλεία, κάλεσμα συμπαράταξης-αλληλεγγύης σε όλα τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους, τους φορείς της Ηλείας, απευθύνει το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας, σε ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου στις 7:00 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 2ο Λύκειο Πύργου.

Στο κάλεσμά της η ΕΛΜΕ σημειώνει πως η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΔΗΜΑΡΠΑΣΟΚ αποφάσισε να επιστρατεύσει προληπτικά 85.000 καθηγήτριες και καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι μια αντισυνταγματική απόφαση χουντικής έμπνευσης και νοοτροπίας που καταργεί το δικαίωμα στην απεργία για έναν ακόμη κλάδο εργαζομένων. Επιδιώκει με τη στήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ να επιβάλει κλίμα υποταγής σε όλους τους εργαζόμενους με τον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση και την τρομοκρατία.

Το κάλεσμα και η ανοιχτή σύσκεψη έχουν σαν στόχο να καταδικαστεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών και να γίνει συντονισμός δράσεων «…ενάντια σε αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα κάθε πολίτη της χώρας και ποινικοποιούν τους αγώνες του λαού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΛΜΕ στο κάλεσμά της.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας στην Πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) στον Πύργο με αφορμή την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων που αρχίσουν στις 17 Μαΐου, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να «πάρει πίσω» την επιστράτευση.

Τα παραπάνω σωματεία καλούν τους εργατοϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους φοιτητές-σπουδαστές και τις γυναίκες του νομού Ηλείας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, σημειώνοντας ότι η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά όλο το εργατικό κίνημα, αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές. Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση.

Την ίδια στιγμή, με την αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους να κορυφώνεται και την αμφίβολη έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την προσεχή Παρασκευή 17 Μαΐου, λόγω των προαναφερθεισών εξελίξεων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας είναι καθ’ όλα έτοιμη για τις Εξετάσεις.

Οι προετοιμασίες για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν ξεκινήσει προ διμήνου ώστε όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους και να μη δημιουργηθούν προβλήματα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να προσθέσουν άγχος και αγωνία στους υποψήφιους. Πράγματι, πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, ήταν σχεδόν όλα έτοιμα και από σήμερα θα ξεκινήσουν και οι τελευταίοι έλεγχοι από την πλευρά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

«Οι Λυκειακές Επιτροπές είναι έτοιμες, οι επιτηρητές έχουν οριστεί και τα ονόματά τους θα γνωστοποιηθούν τη Δευτέρα (σ.σ σήμερα) στα σχολεία τους. Επίσης, τα Τετράδια Εξετάσεων έχουν παραλειφθεί από τους προέδρους των Εξεταστικών Κέντρων πριν από το Πάσχα στα περισσότερα σχολεία και όσες δοκιμαστικές εκπομπές θεμάτων έγιναν μέχρι στιγμή, ήταν επιτυχημένες, ενώ με την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων θα γίνει και πάλι έλεγχος. Σε περίπτωση που κατά τις ημέρες των εξετάσεων έχουμε κάποιο πρόβλημα, κάτι που απευχόμαστε, υπάρχουν δυο ακόμα εναλλακτικοί τρόποι λήψεις ώστε να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα», εξήγησε η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ευγενία Αντζουλή.

Έτοιμο όμως είναι και το Βαθμολογικό Κέντρο που θα λειτουργήσει στον Πύργο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γνωστοποιηθεί η προέλευση των γραπτών που θα διορθωθούν και θα βαθμολογηθούν εδώ, όπως επίσης δεν ανακοινώνεται ποτέ το Βαθμολογικό Κέντρο στο οποίο θα αποσταλούν τα γραπτά των υποψηφίων της Ηλείας.

Οι υποψήφιοι

Στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, υπενθυμίζεται ότι θα συμμετάσχουν συνολικά 1.315 υποψήφιοι. Αναλυτικά, οι 978 μαθητές προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια, ένας μαθητής από ΕΠΑΛ -Ομάδα Β, 320μαθητές από τα ΕΠΑΛ Ομάδας Α και 16 μαθητές (8 από τα ΕΠΑΛ και 8 από τα ΓΕΛ) θα εξεταστούν προφορικά, λόγω ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Ειδικότερα, οι 406 υποψήφιοι προέρχονται από την Θεωρητική Κατεύθυνση, οι 169 από τη Θετική και οι 404 από την Τεχνολογική (Κύκλος Πληροφορικής και Κύκλος Τεχνολογίας).
Όλοι αυτοί έχουν ήδη παραλάβει και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας από τα σχολεία τους, ώστε με το τέλος των εξετάσεων και την ανακοίνωση των προθεσμιών από το υπουργείο, να υποβάλλουν και φέτος ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο.

Να σημειωθεί εξάλλου ότι 113 τελειόφοιτοι των Λυκείων της Ηλείας δεν θα εξεταστούν φέτος σε πανελλαδικό επίπεδο, παρά μόνο σε ενδοσχολικό.


«Καλή επιτυχία με θάρρος και ψυχραιμία»

Η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Ευγενία Αντζουλή δεν παρέλειψε τέλος να δώσει χρήσιμες συμβουλές στους υποψήφιους και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία, όπως και καλή συνεργασία στους προέδρους των Εξεταστικών Κέντρων και των Λυκειακών Επιτροπών.

Πηγή: patrisnews.gr

Keywords
επιστρατευση, επιταξη, φυλλα, ξεκινησε, 25η μαρτιου, πανελλαδικες 2012, σαμαρας, ολμε, ελμε, δραση, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, απεργια, μαΐου, δημαρ, ΠΑΣΟΚ, μμε, παμε, ογε, οτε, εβε, σχολεια, πασχα, επαλ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, ομαδα διας, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, πασχα 2012, η ημέρα της γης, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, αλλαγη ωρας 2013, ηλεια, επαλ, θαρρος, μηχανογραφικο, μμε, ολμε, ονοματα, ωρα, αγχος, αγωνες, αγωνια, αφορμη, γινει, γονεις, γραφεια, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δωσει, εβε, ευγενια, ελμε, εξετασεις, εξι, επιτυχια, ιδια, υποθεση, κυβερνηση, κινηση, κυκλος, κυρια, κλιμα, λυκειο, ληψεις, μαΐου, μαξιμου, ομαδα, ογε, παμε, προβληματα, συγκεντρωση, τριτη, φυλλο, δικαιωμα, δικαιωματα, εκπομπες, ετοιμη, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κυριακη, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα