Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Σχέδιο Β» για την απόλυση 1.000 δημοσίων υπαλλήλων

Σε εφαρμογή βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το « Σχέδιο Β» για τις 1.000 απολύσεις που υπολείπονται προκειμένου να συμπληρωθούν οι 4.000 υποχρεωτικές απομακρύνσεις από το Δημόσιο μέχρι του τέλος του έτους. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται φυσικά οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων.

Σύμφωνα με το i-efimerida, οι απολύσεις θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών των περίπου 129 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και των Ανώνυμων Εταιρειών του Δημοσίου. Παράλληλα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε να μην μπουν «λουκέτα» σε δημόσιους οργανισμούς, αλλά να

προχωρήσει σε αναλογική κατανομή υποχρεωτικών αποχωρήσεων σε κάθε τομέα ανάλογα με το δυναμικό του, αφού πρώτα γίνει αξιολόγηση.

Επίσης, στη συνεδρίαση υιοθετήθηκε η εισήγηση του υπουργού να προσμετρηθούν στον τελικό αριθμό των απολύσεων, τυχόν απολύσεις που θα προκύψουν στις αμυντικές βιομηχανίες ή απολύσεις συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το «Σχέδιο Β», στην πρώτη γραμμή των απολύσεων βρίσκονται οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων όπως καθαρίστριες, φύλακες και διοικητικό προσωπικό.

Από που θα γίνουν οι απολύσεις των υπαλλήλων:
•Από τις 6 εταιρείες του υπουργείου Συγκοινωνιών: ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΣΤΑΣΥ, ΤΕΟ
•Από τα 34 Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα που εποπτεύουν όλα τα υπουργεία
•Από 24 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και πάρκων
•Από 32 Αθλητικές Ομοσπονδίες
•Από 19 μουσεία και εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού
•Από 12 μεγάλους φορείς

Από την αξιολόγηση εξαιρούνται οι εταιρείες που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και οι φορείς που έχουν συγχωνευθεί.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο αυτό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί το εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που δεν ευοδώσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει εποπτικό ρόλο στην εφαρμογή των απολύσεων και της κινητικότητας.

The post Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Σχέδιο Β» για την απόλυση 1.000 δημοσίων υπαλλήλων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα