Υπέρ του ευρω-μέλλοντος της Ελλάδας ο Στρος Καν

Μιλώντας στο περιοδικό Europolitique, από τη Σεούλ της Νότιας Κορέας, όπου συμμετείχε σε μία συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης, στο πλαίσιο του World Knowledge Forum, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, τόνισε πως πρέπει να αποφευχθεί «πάση θυσία» η έξοδος της Ελλάδας

από την ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Oι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν τις απώλειες και να αποφύγουν, πάση θυσία, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύει παρά το 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, αλλά, όσο πιο μικρή χώρα είναι, τόσο πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα».

Ακόμη ο κ. Στρος Καν, επέκρινε τους Ευρωπαίους γιατί δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα τα μέρα που επιβάλλονταν, σημειώνοντας πως «από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να κερδίζουμε χρόνο, προκειμένου να αποφύγουμε την πρόσκρουση στον τοίχο, αλλά δεν επιλύουμε τίποτα. Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει πραγματικό κίνδυνο», ενώ ακόμη προέβλεψε πως η δράση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, δεν πρόκειται να αποδειχθεί θαυματουργή.

Keywords
Τυχαία Θέματα