Υπόμνημα αντί της παρουσίας του, απέστειλε ο Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν προσήλθε στη σημερινή, τελευταία ημέρα της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά επέλεξε να αποστείλει υπόμνημα αντί της παρουσίας του.

Ο πρώην υπουργός, αν και το προηγούμενο διάστημα υποστήριζε ότι θα παραστεί στην επιτροπή, τελικά προτίμησε να στείλει ένα 9σέλιδο κείμενο παρουσιάζοντας την «δική του αλήθεια».

Με τον τρόπο αυτό, το

προεδρείο της επιτροπής κλείνει οριστικά τις εργασίες προκειμένου να ολοκληρώσει την συγγραφή του πορίσματος το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 4 Ιουλίου 2013.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης ο δικηγόρος του κ. Παπακωνσταντίνου επικοινώνησε με τον πρόεδρο της προανακριτικής ενημερώνοντάς τον, ότι θα συνταχθεί υπόμνημα.

Τελικώς, ο πρώην υπουργός θα προσέλθει στην τελική συνεδρίαση της επιτροπής την Τρίτη 9 Ιουλίου, προκειμένου οι βουλευτές να αποφασίσουν με μυστική ψηφοφορία για τα αδικήματα με τα οποία θα παραπεμφθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου στο δικαστικό συμβούλιο.

Βάσει του πορίσματος που ετοιμάζεται, θα υπάρχουν δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ήτοι η απιστία και η νόθευση εγγράφου ή πλαστογραφία, ενώ διευκρινίζεται ότι τα εν λόγω αδικήματα ενδεχομένως να σημαίνουν ακόμη και ισόβια δεσμά.

Σχετικά άρθρα: Δεν θα εμφανιστεί στην Προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα