Υπόμνημα ΓΑΠ και κατάθεση Βενιζέλου, τα «φλέγοντα» θέματα στην Προανακριτική

Σε δυο θέματα θα εστιάσει, όπως όλα δείχνουν, η απογευματινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ: Στο υπόμνημα Παπανδρέου και στα απόνερα της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σήμερα Τρίτη αναμένεται η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού

ο οποίος όμως – σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του – θα αποφύγει την αυτοπρόσωπη παρουσία και θα επιχειρήσει να καλύψει τις απορίες των μελών της επιτροπής δια γραπτού κειμένου.

Πάντως, τα ερωτήματα που προβληματίζουν τα μέλη της επιτροπής αναφορικά με τον κ. Παπανδρέου συνοψίζονται στα εξής:
«- Είχε ενημερωθεί ο κ. Παπανδρέου από τον κ. Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ;
- Γνώριζε για το περιεχόμενό της;
- Συμφωνούσε με τον τρόπο που την διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών;
- Λάμβανε ενημέρωση για την λίστα από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα;»

Αν οι απαντήσεις του πρώην πρωθυπουργού στα παραπάνω ερωτήματα κριθούν μη επαρκείς τότε τα μέλη της επιτροπής θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου ο κ. Παπανδρέου να παραστεί ενώπιον τους.

Πέραν αυτών, ένταση αναμένεται να επικρατήσει στην επιτροπή και για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν – σύμφωνα με πληροφορίες – να ξανακαταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξηγώντας «υπάρχουν ακόμα θέματα που παραμένουν αναπάντητα». Πιο αναλυτικά, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι κ.κ. Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής θα επιμείνουν στις καταγγελίες κατά του προεδρείου περι «συγκάλυψης των υπευθύνων της υπόθεσης και προστασίας των πρωταγωνιστών της». Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι η κατάθεση Βενιζέλου ήταν «πλήρης, επαρκής και διαφωτιστική», άποψη με την οποία φαίνεται να συμφωνεί και η πλειοψηφία της επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα