Υποβάθμισε τη Γαλλία ο οίκος Moody’s

 Από τη βαθμίδα ΑΑΑ1 στη βαθμίδα ΑΑΑ, υποβάθμισε ο οίκος Moody’s τη Γαλλία, με αρνητικό outlook.

Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της Γαλλίας για ανάπτυξη επηρεάζονται από διαρθρωτικές προκλήσεις, όπως οι δυσκαμψίες στην αγορά εργασίας, την αγορά υπηρεσιών και αγαθών και τη σταδιακή απώλεια ανταγωνιστικότητας.

Επίσης λόγω της επιδείνωσης

των οικονομικών προοπτικών, οι δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας, είναι αβέβαιες.

Η Moody’s εξηγεί ότι η προβλεψιμότητα της ευελιξίας της Γαλλίας σε μελλοντικά σοκ στην Ευρωζώνη περιορίζεται εξαιτίας αυξημένων κινδύνων για την οικονομική ανάπτυξη, των δημοσιονομικών επιδόσεων και του κόστους χρηματοδότησης.

Η ισχυρή δέσμευση της χώρας για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση, είναι τα πλεονεκτήματα που, σύμφωνα με την έκθεση της Moody’s, διατηρούν τη Γαλλία σε υψηλή βαθμολογία.

Η σημερινή αξιολόγηση αποτελεί συνέχεια των αρνητικών προοπτικών του οίκου για τις οικονομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου στις 23 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται, επιπλέον από τη Moody’s ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, υπό την απειλή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και εξαιτίας της κρίσης χρέους είχε αναθεωρήσει σε αρνητική την προοπτική της Γαλλίας προειδοποιώντας ουσιαστικά για πιθανή υποβάθμιση.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα