Ζάκυνθο: Ανοίγει το Σάββατο η νέα τουριστική περίοδος

Με την πρώτη πτήση τσάρτερ από την Ολλανδία, όπως κάθε χρόνο, ανοίγει επίσημα το Σάββατο η τουριστική περίοδος για τη Ζάκυνθο και ακολουθεί η πτήση από Ρωσία.

Έχουν προηγηθεί οι πτήσεις από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Easy jet και Ryan air οι οποίες ξεκίνησαν από τα τέλη Μαρτίου με

προορισμό το νησί.

Η φετινή τουριστική περίοδος έχει δημιουργήσει ευφορία στον χώρο των επιχειρηματιών καθώς όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι θα υπάρχει αύξηση των αφίξεων και γενικά μια χρονιά καλύτερη από την περσινή. Ωστόσο, ζητούμενο θα πρέπει να είναι η ποιότητα και όχι μόνο η ποσότητα καθώς η αγοραστική δύναμη των επισκεπτών στο νησί παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Οι επιχειρηματίες διατείνονται ότι οι χαμηλές τιμές και οι προσφορές ήταν εκείνες που οδήγησαν τους τουρίστες να προτιμήσουν τη Ζάκυνθο για τις διακοπές τους, ενώ για πολλοστή φορά ζητούν να ολοκληρωθούν οι εργασίες των τοπικών αρχών για την ευπρεπή εικόνα του νησιού και παράλληλα να συμμορφωθούν και οι καταστηματάρχες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, εκείνο που όλοι αναμένουν είναι οι αφίξεις από τη Ρωσία οι οποίες θα είναι υπερδιπλάσιες φέτος και έχουν δημιουργήσει μια δυναμική για το μέλλον. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα