Ζει και… βασιλεύει η Siemens!

Για προνομιακή μεταχείριση κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχει η Siemens και φέρεται ως επικρατέστερη για το μεγάλο έργο (προϋπολογισμού 400.000.000 ευρώ) διασύνδεσης Κυκλάδων – Ηπειρωτικής Ελλάδας με υποβρύχιο καλώδιο, κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. Στον διαγωνισμό που προωθεί ο ΑΔΜΗΕεταιρεία

που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας), η κοινοπραξία SiemensNexans – Prysmian φαίνεται ότι επικρατεί μετά την απόρριψη προσφοράς που είχε υποβάλει η Ελληνικά Καλώδια του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Χουντής, καταγγέλλει ότι ο ΑΔΜΗΕ ως αναθέτουσα αρχή «επέδειξε σκανδαλώδη εύνοια υπέρ της κοινοπραξίας εταιρειών SiemensNexans – Prysmian, αφού ανέχτηκε κραυγαλέες αποκλίσεις από τα τεύχη δημοπράτησης του έργου». Υποστηρίζει ότι «η κοινοπραξία αρνήθηκε να δεσμευτεί, όπως όφειλε, με βάση τους όρους του διαγωνισμού για τυχόν κακοτεχνίες για το 100% της αξίας του έργου, αλλά δεσμεύτηκε μόνο για το 10%».

Επιπλέον, «αρνείται να δεσμευτεί ουσιαστικά επί χρονοδιαγράμματος, αφού δεν δέχεται ποινικές ρήτρες για τυχόν υπέρβασή του, όπως προβλεπόταν στους όρους του διαγωνισμού». Τέλος, «η Siemens, μέσω των εγγυητικών επιστολών της τράπεζάς της, ζητά την εφαρμογή του γερμανικού Δικαίου για την επίλυση τυχόν διαφορών, ενδεχομένως για να αντιμετωπίσει την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ». Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Δεν αλλάζει αυτό το ρημάδι το κράτος.

Άρης ΣπίνοςTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα