“Ζεστές γωνιές”: Ο Νόμος άργησε…

“O νόμος για την δημιουργία ‘ζεστών γωνιών’ στα σούπερ μάρκετ, για την παρασκευή και πώληση αρτοσκευασμάτων, μπορεί να άλλαξε και να μηδενίστηκαν τα απαιτούμενα τετραγωνικά μέτρα, όμως τώρα πια δεν υπάρχουν λεφτά για επενδύσεις”.

Αυτό επεσήμανε στο e-marketdeals.gr o Γιώργος Μαυρομαράς, πρόεδρος τουΠανελλήνιου Συνδέσμου Αρτοποιητικών Μονάδων, τονίζοντας ότι όλα στην Ελλάδα γίνονται πολύ αργά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των επιχειρήσεων, αλλά και για την τσέπη του καταναλωτή, ο οποίος δυστυχώς δεν επωφελείται

στο βαθμό που πρέπει από τις νομοθετικές αλλαγές, που μπορούν να διευκολύνουν τις καθημερινές του συναλλαγές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, και στη τελευταία τροπολογία για το bake off στα σούπερ μάρκετ (η οποία είναι ενταγμένη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης -περί βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος- αλλά έχει αλλάξει τρεις φορές), υπάρχουν σημαντικές ασάφειες, για τις οποίες ήδη έχει ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μία βασική τέτοια ασάφεια είναι η πρόβλεψη ότι το bake off στα σούπερ μάρκετ πρέπει να καταλαμβάνει “αυτοτελή, ανεξάρτητο χώρο”, χωρίς επί της ουσίας να εξηγεί τι σημαίνει αυτό ούτε τον τρόπο επίτευξής του.

Όμως, κατά τον ίδιο, δεν είναι μόνο οι ασάφειες του νόμου που φέρνουν την αγορά στα όριά της, αλλά και το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς είτε, πολλές φορές, προσπαθούν να εφαρμόσουν μεταξύ τους αντικρουόμενες διατάξεις είτε δεν έχουν ενημερωθεί για σχετικές τροποποιήσεις. Χαρακτηριστικά, αναφέρει την περίπτωση κατά την οποία ελεγκτικό κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας, σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε κατάστημα, ακολουθούσε την διάταξη για το bake off του 2007, γιατί πολύ απλώς δεν είχε καμία ενημέρωση για την τροποποίησή της.

 Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.e-marketdeals.gr/ 

Keywords
Τυχαία Θέματα