Ζιμπάμπουε… Όπως Γιάννενα – Αμφιλοχία!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ κανείς με δημάρχους και περιφερειάρχες για ορισμένα θέματα ευθύνης τους νομίζει ότι μιλάει με αξιωματούχους μιας άλλης χώρας.

ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ μιλάει με πρόσωπα που ζουν στον κόσμο που μπορεί να ζουν οι κ.κ. Σετάκης και Δισετάκης. Οι κύριοι, που ποτέ δεν φαίνονταν ουσιαστικά εκκλησιαστικά στελέχη, δήλωναν στελέχη της Εκκλησίας, αλλά καθώς τα στερνά τιμούν τα πρώτα τώρα στα μεγάλα γεροντάματά τους βγήκε αυτό το «μωραίνει Κύριος…».

ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΑΚΙΑ σαν να είναι κάτι μεταξύ Ρον Χάμπαρντ και ιδιοκτήτη ράντσου στα ορεινά βάθη της Μινεσότα. Θαυμάστε τους!

Ο

ΣΕΤΑΚΗΣ είναι στα Γιάννενα. Μητροπολίτη δεν τον κάνεις. Το σίγουρο είναι ότι είναι φίλος του δημάρχου Ιωαννίνων Φίλ. Φίλιου.

Ο κ. ΦΙΛΙΟΣ μοιάζει με αξιωματούχο άλλης χώρας. Οχι του Βορρά. Από Ζιμπάμπουε και κάτω. Εκεί οι συμπεριφορές είναι… φυλαρχικές. Είμαστε μαζί με τον μάγο, ο οποίος ασκεί καθήκοντα θρησκευτικά και κυβερνάμε όπως θέλουμε. Και δίπλα στον έμπορο ναρκωτικών και δίπλα στον απαγωγέα και τρύπα μεγάλη στο ταμείο του Δήμου και αίμα από σφαίρες να τρέχει για να κλείσουν στόματα. Και λογαριασμό δεν δίνουμε πουθενά. Οσο και αν μας προκαλούν δεν απαντάμε.

ΑΥΤΑ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ όλα στο δημαρχείο των Ιωαννίνων και στα Γιάννενα, όπου περίπου σαν μάγος φυλής της Ζιμπάμπουε μάς μοιάζει ο κ. Σετάκης, κατά τα λοιπά Θεόκλητος.

ΑΝ Ο κ. Φίλιος ήταν δήμαρχος του… Μπέργκεν, ας πούμε, θα είχε παραιτηθεί και θα είχε εξαφανιστεί από την πόλη. Θα έπαιρνε από το χεράκι την αγαπημένη του σύζυγο, θα της έλεγε ότι έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται εμπόρους ναρκωτικών, τους απαγωγείς της κόρης του προκατόχου του στο δημαρχείο, αλλά ηθικά εκείνος δήμαρχος ΔΕΝ μπορεί να είναι στην πόλη. Ιδιαίτερα και μετά το διπλό φονικό εξαιτίας της μαύρης τρύπας στο ταμείο του δήμου.

ΘΕΤΟΥΜΕ ένα ερώτημα και θα επανέλθουμε: «Υπάρχει, αγαπητέ φίλε Φίλιππε Φίλιε, ΕΓΓΡΑΦΟ που να συνδέει την απαγωγή, ή έστω κάποιον απαγωγέα, με το ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ;»

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ το ερώτημα, πάρε και την ευχή από τον κ. Σετάκη και δώσε την απάντηση. Στο Μπέργκεν θα απαντούσαν αμέσως και, αν ναι, θα είχε παραιτηθεί ο συνάδελφός σου. Στη Ζιμπάμπουε ο συνάδελφός σου θα έλεγε «και ποιος είναι ο Ντάσκας που θα απαντήσω εγώ που είμαι αιρετός στη Χαράρε;».

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ χωρίζει τον δήμαρχο Ιωαννίνων από τον δήμαρχο Αμφιλοχίας, κ. Κοιμίση. Ενα «γιώτα».

ΑΠΟ ΤΟ Φίλιος των Ιωαννίνων πάμε στο Φίλος.

ΕΚΕΙ ΣΤΟ κέντρο της Αμφιλοχίας υπάρχει μια πανάκριβη ιδιοκτησία που βγάζει μάτια. Ανήκει σε ιδιοκτήτες με το επώνυμο… Φίλος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ιωαννίνων πάει για εγγραφή στα Γκίνες λόγω της υπεράσπισης των απαγωγέων από την κυρία δημάρχου Ιωαννίνων, κατά τα λοιπά λίαν αξιόλογη, σε προσωπικό επίπεδο, δικηγόρο Κατερίνα Χαρίση.

Ο ΔΗΜΟΣ, όχι ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, πάει για ένα παγκόσμιο ρεκόρ και φυσικά για τα Γκίνες για το πανάκριβο αυτό κτήριο.

ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ κριθεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΟ ως ετοιμόρροπο λόγω σεισμών και ζημιών που υπέστη το 1979. Το έκριναν κατεδαφιστέο υπηρεσίες του κράτους στις οποίες σήμερα αρμοδιότητα έχει η Πολεοδομία η οποία ανήκει στον δήμο.

ΑΠΟ ΤΟ 1979 πέρασαν μέχρι φέτος 34 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έγιναν και άλλοι σεισμοί, πλημμύρες, θεομηνίες.

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ είναι με πέτρες παλαιές και αυτού του είδους οι κατασκευές έχουν την ιδιαιτερότητα να στέκουν όρθιες και με τρύπες στον τοίχο. Και να πέφτουν, ενίοτε, χωρίς προειδοποίηση. Από τις τρύπες και μέσω αυτών γίνεται τροφοδοσία του… ζωικού βασιλείου. Ποντίκια, φίδια κ.λπ.

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ (για λόγους εντελώς δόλιους που εμείς γνωρίζουμε) φρόντισε με την εκούσια-ακούσια κατά διαστήματα (γι’ αυτό δεν το φορτώνουμε στον σημερινό δήμαρχο) να κάνει οτιδήποτε ώστε και να μην κατεδαφιστεί το κτήριο και να μην επισκευαστεί.

ΜΕΣΑ ΜΕΝΟΥΝ άνθρωποι και μάλιστα στο μισό έμεναν και «φιλοξενούμενοι» από την «αδελφή» μας Βόρεια Ηπειρο.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να βρούμε άκρη, όπως βλέπετε και από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας, αλλά δεν τη βρίσκουμε ακόμα.

ΣΤΕΙΛΑΜΕ, λοιπόν, μια επιστολή στον σημερινό δήμαρχο μετά από προφορική επικοινωνία μαζί του να μας γράψει τι συνέβη διαχρονικά με το κτήριο αυτό. Περιμένουμε…

ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να συμβεί; Να παίζουν δυο παιδάκια της γειτονιάς, να γκρεμιστεί το κτήριο και να τα θάψει στα ερείπια. Τι νομίζετε, κύριε δήμαρχε, ότι θα έκαναν οι γονείς τους, αν είχαν στοιχειώδη γονεϊκά αισθήματα;

ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει αυτό με τα Γιάννενα;

ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ το κουβάρι συμφερόντων θα φτάσουμε και σε στέλεχος της… τράπεζας των Ιωαννίνων…

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ μικρός ο κόσμος. Μόλις μας απαντήσει ο κ. Κοιμίσης, θα έχετε και άλλα φρικαλέα στοιχεία για τη φρικώδη αυτή υπόθεση, η οποία δεν θα είχε συμβεί ούτε στη Ζιμπάμπουε…

Keywords
Τυχαία Θέματα