“Chicago”... αλά Φασουλής στο Παλλάς

Δεν θα έχει καμία σχέση με την παράσταση στο West End του Λονδίνου. “Η παράσταση αυτή έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα.” εξηγεί ο Σταμάτης Φασουλής, που ετοιμάζει πυρετωδώς τη δική του εκδοχή του απόλυτου μιούζικαλ “Chicago”. Στις 27 Οκτωβρίου η πρεμιέρα...
“Είναι ένα έργο επίκαιρο για ένα κράτος που ποτέ δε λειτουργεί τίποτα” σχολιάζει για τη “Rolls Royce των μιούζικαλ” ο Φασουλής. Το θρυλικό “Chicago” των Fred Ebb και Bob
Fosse με τη μοναδική μουσική του John Kander έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο στο Broadway το 1975 και παρουσιάστηκε για 936 παραστάσεις. 21 χρόνια μετά αναβίωσε στο Broadway και λίγο μετά στο West End και... ξέχασε να κατέβει δίνοντας περισσότερες από 6.600 παραστάσεις!

“Αυτό που δίνει ένα ξεχωριστό άκουσμα στο Chicago είναι η jazz μπάντα. Για πρώτη φορά στα χρονικά η jazz μπαίνει στο θέατρο χάρη στο Chicago!” εξηγεί ο Αλέξης Πρίφτης, που υπογράφει τις ενορχηστρώσεις και τη μουσική διεύθυνση στην παράσταση της Ελληνικής Θεαμάτων.

Το μιούζικαλ Chicago βασίζεται σε ένα έργο πρόζας με τον ίδιο τίτλο γραμμένο το 1924 και έχει ως κεντρικές ηρωίδες τη Βέλμα Κέλι, μία σταρ του βαριετέ που σκότωσε τον άνδρα της και την αδελφή της όταν τους βρήκε μαζί στο κρεβάτι, και τη Ρόξι Χαρτ, μία ανερχόμενη στάρλετ, που μόλις δολοφόνησε τον εραστή της. Και οι δύο έχουν κάτι κοινό... Κυνηγάνε λυσσασμένα τη δημοσιότητα. “Ζούμε σε μία εποχή που η δημοσιότητα είναι ιδιότητα. Δε χρειάζεται κάποιο άλλο στοιχείο δίπλα της.” υπενθυμίζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που στην παράσταση υποδύεται τον γοητευτικό και δαιμόνιο δικηγόρο Μπίλι Φλιν, που θα αναλάβει την υπεράσπιση και το... management των δύο “κυριών”.

“Είναι το πιο διεισδυτικό έργο για την κοινωνία του θεάματος μέσα από μία πάρα πολύ βαθιά κοινωνική και παράλληλα ψυχαγωγική ματιά. Πιστεύω ότι είναι ένα έργο του Μπρεχτ, που απλά δεν πρόλαβε να το γράψει γιατί πέθανε.” σημειώνει ο Μιχάλης Ρέππας, που υπογράφει τους ελληνικούς στίχους στα περίφημα τραγούδια του Chicago.

“Πίσω από όλα αυτά τα λαμπερά υπάρχει μία επικινδυνότητα” σχολιάζει ο Φωκάς Ευαγγελινός που επιμελείται τις χορογραφίες και θυμάται μια ατάκα του Φλυν στη Ρόξι: “Όλα αυτά, μωρό μου, είναι ένα τσίρκο!”

“Είναι η πρώτη μου φορά σε ένα τέτοιο είδος. Το είχα κρυφό όνειρο.” ομολογεί η Σμαράγδα Καρύδη, που ο Φασουλής τη διάλεξε ως... Ρόξι του, ενώ η Τάνια Τρύπη παραδέχεται ότι “ονειρευόμουν πάντα να παίξω τη Βέλμα Κέλι. Είναι ένα δώρο για μένα.”

Στον ρόλο της Μάμα Μόρτον, της εμβληματικής διευθύντριας των φυλακών, η Μαρινέλλα, που... αυτοπροτάθηκε στον Φασουλή! “Μου αρέσει να ρισκάρω. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που δέχτηκε ο Σταμάτης να κάνω αυτόν τον ρόλο” λέει.

Τι θα δούμε από τις 27 Οκτωβρίου στο Παλλάς; Θα δείξει... Το “Chicago” είναι ένα διαμάντι. Μακάρι ο Φασουλής και οι συνεργάτες του να έχουν αναγνωρίσει την αξία του.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων

Τετάρτη & Κυριακή: 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21:00

Εισιτήρια: 50,
Keywords
Τυχαία Θέματα