Open Air Cinema στην “Τεχνόπολις”

16:20 2/7/2012 - Πηγή: TottBlog
Σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά θα μετατραπεί η “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων από τις 12 μέχρι τις 14 Ιουλίου. Ένα κινηματογραφικό τριήμερο αφιερωμένο στο σκανδιναβικό σινεμά και τίτλο “Cool in the Summer: Από τη Σκανδιναβία στο Χόλιγουντ”. Δεν έχουμε καλύτερο...
Με τα περισσότερα θερινά σινεμά να παίζουν ταινίες πρώτης προβολής (που συνήθως δε λένε...) τα πιο “σινεφιλικά” αφιερώματα, όπως αυτό στην αγαπημένη μας “Τεχνόπολις”, μοιάζουν το τέλειο αντίδοτο για να έρθουμε στα ίσα μας!

Από τις 12
μέχρι τις 14 Ιουλίου λοιπόν επιστρέφουμε στην “Τεχνόπολις” με σινεφιλική διάθεση για να απολαύσουμε πέντε ταινίες που το σκανδιναβικό σινεμά συναντά την καλή όψη του american cinema. Πέντε ταινίες που κινούνται ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το αστυνομικό δράμα και το πιθανότερο είναι (αν δηλώνετε πραγματικοί σινεφίλ) να τις έχετε δει, αλλά μάλλον δεν σας χαλάει καθόλου να τις ξαναδείτε! Και μάλιστα σε... ντουέτα, αφού η τιμή του εισιτηρίου θα είναι μόλις 5 ευρώ για δύο (και όχι για μία) προβολές!

Έχουμε και λέμε λοιπόν... Το νορβηγικό θρίλερ “Φόνος στην ομίχλη” του 1997 ίσως σας λέει πολύ λιγότερα από το αμερικάνικο ριμέικ του πέντε χρόνια αργότερα που δεν είναι άλλο από το “Insomnia” του Κρίστοφερ Νόλαν με τον Αλ Πατσίνο και τη Χίλαρι Σουάνκ. Και οι δύο ταινίες θα προβληθούν για να κάνετε μόνοι σας τη... σύγκριση.

Επίσης, το δανέζικο “Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου” ακούστηκε σαφώς περισσότερο χάρη στη σκηνοθετική υπογραφή της Σουζάνα Μπίερ, αλλά αντικειμενικά περισσότεροι θεατές είδαν το αμερικάνικο ριμέικ του “Brothers” του Τζιμ Σέρινταν με τον Τζέικ Τζίλενχαλ και τον Τόμπι Μαγκουάιρ. Και αυτές οι δύο ταινίες θα προβληθούν στο αφιέρωμα.

Τέλος, το “Κορίτσι με το τατουάζ”, χάρη στο ήδη δημοφιλές μυθιστόρημα της τριλογίας του Στιγκ Λάρσον, τα πήγε περίφημα στην χώρα μας ακόμα και στην πρωτότυπη, σουηδική του εκδοχή από τον Νιλς Αρντεν Οπλεφ το 2009. Αυτή την εκδοχή, για όσους δεν την έχουν δει ή έχουν δει μόνο το αμερικάνικο ριμέικ της από τον Φίντσερ δύο χρόνια μετά, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Open Air Cinema της “Τεχνόπολις”. Και πιστέψτε μας, είναι η καλύτερη...

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

21.15 Φόνος στην ομίχλη

23.30 Brothers

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

21.15 Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου

23.30 Insomnia

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

21.15 Το κορίτσι με το τατουάζ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα προβάλλονται καθημερινά δύο ταινίες και η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 5€ και για τις δύο προβολές.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518

Χορηγός επικοινωνίας: Tottblog.com
Keywords
Τυχαία Θέματα