Πότε θα σκάσετε επιτέλους;

«Δημήτρης Μητροπάνος. ...η υπέροχη λαϊκή φωνή ενός ομοφοβικού...». Αυτό έγραψε σε status του στο facebook ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος και τώρα τα social media μετά την Κωστοπουλιάδα και την Νταλαριάδα βρήκαν νέο θέμα για να οργιάσουν.

Ένα σχόλιο. Πολλές απαντήσεις. Βρισίδι, ξεκατίνιασμα, κατάρες, άστοχες και επικίνδυνες αναλύσεις. Λίγο η λατρεία στο πρόσωπο του Μητροπάνου,
λίγο η λάθος στιγμή που έγινε το σχόλιο, λίγο η υπερβολή του Έλληνα, πολύ θέλει να ανάψουνε τα αίματα.

Κοινοποιήθηκε από δεκάδες στο fb και στο twitter. Αν ξέρεις να τα χειρίζεσαι αυτά τα πράγματα και διψάς για like και σχόλια ξέρεις πως σήμερα θα γίνει χαμός στον τοίχο σου.
Και μετά ακολουθούν τα blogs. Καλή ώρα. Τα περισσότερα σε δυο γραμμές, με απλή αναφορά του σχολίου και ιντριγκαδόρικο τίτλο. «Σάλος», «Σοκ». Γιατί να μπαίνεις στον κόπο να γράψεις πολλά; Τα νούμερα σε κάτι τέτοια έρχονται από μόνα τους. Κάποια άλλα, πιο σοβαρά, εμπλούτισαν κάπως το θεματάκι με λέξεις όπως «ντροπή» και «ασέβεια» και επικεντρώθηκαν στην μνήμη του νεκρού.
Θα με πεις διεστραμμένο, άρρωστο και αργόσχολο αλλά εγώ θα στο ομολογήσω. Κάθισα και διάβασα πάνω από 170 σχόλια κάτω από το status του Βαλλιανάτου και περίπου 7 blogs. Kαι τα έβγαλα τα συμπεράσματα μου.
Η βλακεία να σε φοβίζει και το μίσος. Τίποτα άλλο. Οι περισσότεροι μπέρδεψαν την ομοφοβία με την ομοφυλοφιλία και βγάλανε τον πιο σιχαμερό εαυτό τους. Το «πουστάρα» έδινε και έπαιρνε. Και μετά ο καθένας θυμόταν και ένα περιστατικό που αποδείκνυε τον ανδρισμό του Μητροπάνου. Ούτε να γελάσω δεν μπόρεσα μαζί τους.
Άλλοι το πήγανε κοινωνικά, άλλοι καλλιτεχνικά, άλλοι ανθρωπιστικά. Κάποιοι πιο χωμένοι στα πράγματα και πιο υποψιασμένοι το είδανε πολιτικά. Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή.
Σ’ αυτή την χώρα ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς με την ησυχία σου. Δεν είναι μόνο ο Βαλλιανάτος. Πριν απ’ αυτόν υπήρξαν οι πρωινατζούδες, οι μεσημεριανούδες, οι πανελίστριες, οι ρεπόρτερς, η Πέγκυ Ζήνα.
Πότε θα σκάσετε επιτέλους;
Του Στέλιου Γαλανόπουλου
Keywords
Τυχαία Θέματα