Σταθερά... εναλλακτικά στο Bios: Όλες οι παραστάσεις του χειμώνα!

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας του συμπληρώνει φέτος το Bios, ίσως το πιο εναλλακτικό πολιτιστικό (και όχι μόνο) στέκι της Αθήνας, και το γιορτάζει με ένα θεατρικό πρόγραμμα απόλυτα συνεπές με την μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και πολλές εκπλήξεις!
Δύο από τις πλέον πολυσυζητημένες παραστάσεις του φετινού Fringe Festival
στο Εδιμβούργου παρουσιάζονται από Έλληνες συντελεστές για πρώτη φορά (φυσικά) στην χώρα μας. Και οι δύο μας ακούγονται άκρως ενδιαφέρουσες...

Η πρώτη με τίτλο “The oh fuck moment”, σε σκηνοθεσία Γαβριέλλας Τριανταφύλλη, θέλει είκοσι κάθε φορά θεατές γύρω από ένα τραπέζι σε μία συζήτηση για τις πιο... αμήχανες στιγμές μας!

Η άλλη λέγεται “White Rabbit, Red Rabbit” και είναι μία παράσταση χωρίς σκηνοθέτη και σκηνικό. Ένας διαφορετικός κάθε φορά ηθοποιός αναλαμβάνει να διαβάσει το κείμενο του Nassim Soleimanpour, ενός συγγραφέα από το Ιράν που του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Επίσης, οι Abovo και ο Γιάννης Σαρακατσάνης επιστρέφουν στο Bios με μία δουλειά που φέρνει αντιμέτωπες την Ελλάδα και την... Αγγλία! “Tea & Τι” ο τίτλος της και οι σχέσεις των δύο φύλων παίρνουν... ελληνοβρετανικές διαστάσεις!

Όσοι δεν καταφέραμε να δούμε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών την πολύ καλή παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού “Γιοι και κόρες” θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ανανεωμένη της εκδοχή στο Bios τον χειμώνα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε και την perfomance της Όλιας Λαζαρίδου “Το Βαπόρι” γύρω από τον Μίλτο Σαχτούρη. Τέλος η Έλενα Ουζουνίδου αναμετράται με ένα από τα πιο απαιτητικά κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Γράμμα στον Ορέστη” μέσα από τη νέα σκηνοθετική ματιά του Θοδωρή Γκόνη.

Καλό χειμώνα, Bios!
Keywords
Τυχαία Θέματα