Ανακοινώθηκε επίσημα το Android 4.1 Jelly Bean,δείτε τι νέο προσφέρει


Όπως αναμενόταν η Google αποκάλυψε πριν λίγο στο Google I/O event το Android 4.1 Jelly Bean,την επόμενη έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού της.Πάμε να δούμε αναλυτικά τι νέο προσφέρει η νέα έκδοση.

Αρχικά το βασικότερο νέο χαρακτηριστικό του είναι το Project Butter όπως το ονομάζει
η Google.Βάση αυτού, το νέο UI είναι πιο γρήγορο,πιο ομαλό και ανταποκρίνεται καλύτερα. Επιπλέον περιλαμβάνει τριπλό buffering στα γραφικά (60 fps) το οποίο διασφαλίζει τα animations να γίνονται πιο smooth σε σχέση με το Ice Cream Sandwich.
Στη συνέχεια έχουμε το Google Now, την νέα εμπειρία αναζήτησης.Βασιζόμενο στην τοποθεσία μας και την ώρα μπορεί να μας δώσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες.Για παράδειγμα μπορεί να μας καθοδηγήσει στην δουλειάς μας μέσω της πιο γρήγορης διαδρομής μελετώντας την κίνηση στους δρόμους.Όταν είστε στην στάση για το λεοφωρείο μέσω του Google Now μπορείτε να μάθετε πότε φθάνει το επόμενο, ενώ επίσης μπορεί να μας κάνει προτάσεις για κοντινά εστιατόρια βάση της τοποθεσίας μας.Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα offline voice typing,δηλαδή χωρίς την ανάγκη σύνδεσης internet μπορούμε να εισάγουμε κείμενο με την φωνή μας.Αρχικά δουλεύει με τα Αγγλικά ενώ αργότερα θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.
H δυνατότητα Voice Search έχει βελτιωθεί επίσης με φυσικότερο τρόπο απάντησης στα ερωτήματα μας καθώς και με πιο γρήγορη ανταπόκριση. Μια ακόμα βελτίωση, ίσως λίγο μικρότερη,αφορά την καλύτερη διαχείριση των widgets στη homescreen η οποία περιλαμβάνει δυναμική αλλαγή στο μέγεθος τους έτσι ώστε να προσαρμόζονται αυτόματα στην οθόνη μας. Βελτίωση υπάρχει επίσης και στο notification center.Με το Jelly Bean μπορούμε να διαβάσουμε emails από το Gmail κατευθείαν από το NC χωρίς να πάμε αναγκαστικά στην εφαρμογή.Επίσης με παρόμοιο τρόπο μπορούμε μοιραστούμε φωτογραφίες από το Google+ καθώς και να κάνουμε +1 κατευθείαν μέσα από το notification center. Τέλος άλλες προσθήκες αφούς βελτιώσεις στην κάμερα και στις gallery εφαρμογές.
Το Android 4.1 Jelly Bean θα είναι διαθέσιμο στα μέσα Ιουλίου στα Galaxy Nexus,Motorola Xoom και Nexus S μέσω over the air (OTA) αναβάθμισης.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα