5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί οδηγούνται σε κινητικότητα

Στο πέμπτο ραντεβού του κλιμακίου της τρόικα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται πως κλείνει το θέμα της κινητικότητας με τις μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών και 3.500 δημοτικών αστυνόμων, οι οποίοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έχει υπάρξει κατ” αρχήν συμφωνία για τις μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών

και 3.500 δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛ.ΑΣ., που θα αναλάβουν καθήκοντα ανάλογα αυτών που είχαν στο πρότερο εργασιακό τους καθεστώς.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει απευθείας μετακίνησή τους. Η συζήτηση, όπως γράφει το iefimerida, αφορά 2.000 εκπαιδευτικούς από ειδικότητες με πλεονάζον προσωπικό, ως επί το πλείστον γυμναστές και καθηγητές πληροφορικής, καθώς και άλλους 2.500 εργαζομένους από την κεντρική κυβέρνηση.

Αντιδρά η ΚΕΔΕ

Αντίθετη σε ενδεχόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και στη μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Κώστας Ασκούνης δήλωσε ότι «ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα, πολλώ δε μάλλον συζητηθεί με την κυβέρνηση».Χαρακτήρισε δε, «παγκόσμια πρωτοτυπία την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας» και σημείωσε ότι «δεν μπορεί τις αστοχίες της κυβέρνησης να τις καλύψει η Δημοτική Αστυνομία».

Αντίθετος και ο Καμίνης

Ξεκάθαρη θέση παίρνει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών. «Την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της», δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα