Bίντεο- ντοκουμέντο: Έτσι σκότωσαν απόψε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς

Τύμπανα πολέμου χτυπούν ξανά στη Γ’αζα καθώς περισσότερες από είκοσι αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο έξι Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, Άχμεντ αλ Τζααμπάρι.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ισλαμικής οργάνωσης ανέφερε: «Ο ισραηλινός κατακτητής πραγματοποίησε περισσότερα από 20 αεροπορικά πλήγματα σε τοποθεσίες των δυνάμεων της αστυνομίας

και των υπηρεσιών ασφάλειας. Μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής Άχμεντ αλ Τζααφάρι». Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν πως ακόμη 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, προειδοποιώντας πως θα ανταποδώσει το πλήγμα στο Ισραήλ. Το Ισραήλ «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως», ανέφερε.

Λίγη ώρα μετά τις επιθέσεις, ο ισραηλινός στρατός – μέσω του λογαριασμού του στο Twitter – τόνισε ότι «εξόντωση», σε αεροπορική επιδρομή, του επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, Άχμεντ αλ Τζααμπάρι, συνιστά την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των ένοπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης, δηλώνει έτοιμος να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Γάζα «εφόσον χρειαστεί». «Όλες οι πιθανότητες είναι στο τραπέζι. Εάν χρειαστεί, ο στρατός είναι έτοιμος να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση», σημειώνεται στο κείμενο αυτό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγη ώρα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ απηύθυνε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στη Χαμάς και είναι έτοιμο να «επεκτείνει» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο εδώ

Φωτό: Associated Press

Keywords
Τυχαία Θέματα