Danny Cavanagh: Στην Ελλάδα βλέπω θλίψη, αλλά και ανθρώπους αποφασισμένους να τα καταφέρουν

Οι φίλοι των Anathema είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από νωρίς στο Bat City, για να ακούσουν από κοντά τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Danny Cavanagh. Αν και το live ήταν προγραμματισμένο για τις 21.30, η μιάμιση ώρα που μεσολάβησε μέχρι να ανέβει ο Cavanagh στη σκηνή απλώς επέτεινε την προσμονή για το show θα ακολουθούσε. Και η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που έπιασε την κιθάρα του, μέχρι την ώρα που

κατέβηκε από τη σκηνή, το κοινό έζησε μια υπέροχη ακουστική εμπειρία, με έντονο συναίσθημα και άμεση επικοινωνία. Ο Danny Cavanagh ερμήνευσε τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Anathema, από παλαιότερες δισκογραφικές δουλειές μέχρι και την τελευταία τους. Έπαιξε τραγούδια και άλλων καλλιτεχνών, στα οποία έδωσε το δικό του στίγμα, διαμόρφωσε το πρόγραμμα μαζί με το κοινό και με αυτόν τον τρόπο έκλεισε τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, αφήνοντας στον αέρα μια υπόσχεση για επάνοδο, μαζί με τους Anathema, λίγο πριν το καλοκαίρι.

Μετά το τέλος της εμφάνισής του, έδωσε μια σύντομη συνέντεξη στο nocomments.gr με το γνωστό βρετανικό φλέγμα και την ανάλογη κούραση, μετά από σειρά διαδοχικών εμφανίσεων.

Συνέντευξη στην Άννα Ξένου

- Γιατί η Ελλάδα είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς σου για συναυλίες;

Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνω όπου πληρώνομαι για να τραγουδήσω. Όμως, η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία γίναμε πολύ γνωστοί πιο γρήγορα από οπουδήποτε αλλού και αποκτήσαμε σταθερύς φίλους. Το κοινό είναι καταπληκτικό και αγαπούν πολύ τα τραγούδια μας.

-Anathema είναι λέξη ελληνική. Γιατί ονομάσατε το γκρουπ έτσι.

Αυτό το όνομα επιλέχθηκε πολλά χρόνια πριν και για να είμαι ειλικρινής, δε μου αρέσει πια καθόλου. Εξάλλου, δεν το επέλεξα εγώ. Όμως μετά από τόσα χρόνια, νομίζω ότι έχουμε κολλήσει μ’αυτό και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.

- Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα, βλέπεις διαφορές από την προηγούμενη επίσκεψή σου στη χώρα μας;

Βλέπω θλίψη, όμως βλέπω και ανθρώπους αποφασισμένους να τα καταφέρουν και να προχωρήσουν. Τα πράγματα στη Μεγάλη Βρετανία είναι διαφορετικά. Υπάρχουν φτωχοί αλλά υπάρχουν και πλούσιοι.

-Τι άλλο ετοιμάζεις τώρα;

Συζητάμε με τον Duncan Patterson (πρωην μπασίστα του συγκροτήματος) για μια συνεργασία, την οποία θα οριστικοποιήσουμε το προσεχές διάστημα. Ωστόσο, αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι τα σχέδια που έχουμε με τους Anathema και θα τα δείτε στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα