Der Spiegel για τα επεισόδια στην Ύδρα: Θυμωμένοι Έλληνες επιτέθηκαν σε επιθεωρητές του ΣΔΟΕ

Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση του Γερμανικού περιοδικού Der Spiegel έγιναν τα πρωτοφανή επεισόδια στην Ύδρα.Κλασικό παράδειγμα του πνεύματος φοροδιαφυγής που επικρατεί στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ύδρα το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Σε ένα νησί κοντά στην Αθήνα ελεγκτές φορολογικών παραβάσεων δέχθηκαν επίθεση από  το εξαγριωμένο πλήθος, όταν συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και η αστυνομία αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι της Ύδρας πολιόρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το  αστυνομικό τμήμα του νησιού. Ο λόγος: η εφορία είχε συλλάβει τον γιο της ιδιοκτήτριας μιας ταβέρνας επειδή δεν έκοβε αποδείξεις. Οι ελεγκτές δέχονταν διαρκείς επιθέσεις, στο δρόμο από την ταβέρνα προς το αστυνομικό τμήμα.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, κροτίδες και φωτοβολίδες στο αστυνομικό τμήμα. Τέλος οι αγανακτισμένοι πολίτες εμπόδισαν την μεταγωγή του συλληφθέντος από την Ύδρα στην Αθήνα, όπου θα οδηγούνταν στον Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα