Eurogroup: Οι νυσταγμένοι, οι καπνιστές και οι… πότες!

Το πλούσιο παρασκήνιο του eurogroup, έρχεται στο φως και προκαλεί αίσθηση.

Για παράδειγμα, λίγοι γνωρίζουν ποιοι από τους συμμετέχοντες στο eurogroup είναι λάτρεις των αναψυκτικών, ποιοι αγαπούν το αλκοόλ, ποιοι είναι μανιώδεις καπνιστές και ποιοι εργασιομανείς.

Ήταν σχεδόν μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνη έμοιαζαν αποκαμωμένοι από την ήδη 12ωρη συνεδρίαση για

την Ελλάδα. Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, ορισμένοι, όπως ο Ισπανός Λουί ντε Γκίντος, κάθονταν μόνοι τους στο μεγάλο τραπέζι, έτοιμοι να λαγοκοιμηθούν, ενώ οι υπόλοιποι είχαν διασκορπιστεί σε πηγαδάκια, μέσα κι έξω από την αίθουσα, καθώς και στο μπαρ του πέμπτου ορόφου του κτιρίου Justus Lipsious, στις Βρυξέλλες, όπου στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι μόνοι που εργάζονταν πυρετωδώς , προσηλωμένοι τα χαρτιά τους, ήταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Πολλές ώρες νωρίτερα, αναφέρει η εφημερίδα, το eurogroup είχε ξεκινήσει με γεύμα εργασίας, στον όγδοο όροφο. Το κρύο πιάτο συνοδευόταν από δίσκο με αναψυκτικά, κρασιά και μπύρες. Στο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν αρέσουν τα αναψυκτικά. Οι υπάλληλοι του Συμβουλίου τον λατρεύουν. Ο επικεφαλής του eurogroup πάντα χαιρετάει τους φωτογράφους, φτιάχνει τη γραβάτα στους κλητήρες, και κάνει πλάκα μαζί τους. Εξ ου και όσο και αν πιεστούν, αρνούνται να επιβεβαιώσουν τις φήμες ότι το νερό που του σερβίρουν την ώρα της συνεδρίασης στην πραγματικότητα είναι…τζιν τόνικ.

Πάντως στη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας, κανείς δεν είχε όρεξη για αστεία. Η αναμονή συνεχιζόταν, η ώρα περνούσε και μέσα στην αίθουσα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ άναβαν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Καθώς πλησίαζαν μεσάνυχτα, παραγγέλθηκαν και τα βραδινά σάντουιτς….

Πηγή: enikos

Keywords
Τυχαία Θέματα