Guardian: Γιατί δεν βάζετε τον Βαξεβάνη να πατάξει τη φοροδιαφυγή;

Στον Κώστα Βαξεβάνη είναι αφιερωμένο χθεσινό δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Guardian η οποία προχωρά σε μια ανοικτή πρόταση προς την Ελληνική κυβέρνηση για το πώς θα πατάξει την φοροδιαφυγή.

Διαβαστε τι λέει:

Το να χαθούν μερικά ονόματα φερόμενων φοροφυγάδων δηλώνει αμέλεια.Το να χάνεις όμως 2.059 ονόματα μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ενδεικτικό της νοοτροπίας μιας πολιτικής ελίτ που προσπαθεί να αποκρύψει τις παραβατικές

πράξεις των επιχειρηματιών φίλων της και, αν πράγματι η λίστα είναι έγκυρη, μερικών εκ των ανώτερων μελών της.

Σε μία χώρα, η οποία ματώνει υπό το βάρος επαχθών μέτρων λιτότητας και μειώσεων, το να μην αντιμετωπίζεις άμεσα και αποτελεσματικά τα ενδημικά φαινόμενα φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών είναι τουλάχιστον άδικο.

Επιτρέψτε μας λοιπόν να προτείνουμε μία λύση: αντί να παρεμποδίζεται το έργο του κυρίου Βαξεβάνη, η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να του αναθέσει μία από τις σημαντικότερες αποστολές – την πάταξη της φοροδιαφυγής. Έχει επιδείξει το απαιτούμενο θάρρος και την απαιτούμενη αφοσίωση στην αναζήτηση της αλήθειας… Αυτό που θα έχει χάσει η Ελληνική δημοσιογραφία, θα το έχει κερδίσει η χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα