KKK: Το μεγαλύτερο κόμμα στον κόσμο γιορτάζει τα 92 χρόνια του με 85 εκατομμύρια μέλη!

Τα 92 χρόνια από την ίδρυση του γιορτάζει σε λίγες ώρες το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα τον τίτλο του μεγαλύτερου κόμματος στον κόσμο με εγγεγραμμένα 85 εκατομμύρια μέλη!

Μόνο πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Επιτροπής εντάχθηκαν στο κόμμα 23,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Από το σύνολο των μελών του κόμματος,τα 20,27 εκατομμμύρια ή το 23,8% είναι γυναίκες και 5,80 εκατομμύρια ή 6,8% προέρχονται από εθνοτικές μειονοτικές ομάδες.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των μελών είναι 35 ετών ή και νεώτεροι και περίπου 34 εκατομμύρια κατέχουν πανεπιστημιακά

πτυχία.

Το ΚΚΚ ιδρύθηκε την πρώτη Ιουλίου του 1921, και βοήθησε στην εγκαθίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ) το 1949, μετά από χρόνια ένοπλου αγώνα.

Το ΚΚΚ είναι κόμμα οργανωμένο με βάση τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Σύμφωνα με τις αρχές και τους κανονισμούς του, οι Κινέζοι εργάτες, αγρότες, στρατιώτες, διανοούμενοι και άλλοι επαναστάτες μπορούν να ζητήσουν να γίνουν μέλη του ΚΚΚ, εφόσον έχουν την ηλικία των 18 ετών. Πρέπει επίσης να αποδεχτούν το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του Κόμματος, να συμμετέχουν σε μια Κομματική Οργάνωση, να εκτελούν τις αποφάσεις του Κόμματος και να πληρώνουν τακτικά τη συνδρομή τους προς το Κόμμα.

Τα κεντρικά όργανα του ΚΚΚ περιλαμβάνουν το Εθνικό Συνέδριο του ΚΚΚ, την Κεντρική του Επιτροπή, το Κεντρικό Πολιτικό Γραφείο, την Διαρκή Επιτροπή του Πολιτικού Γραφείου, την Κεντρική Γραμματεία, την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή και την Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικής Επιθεώρησης. Το Εθνικό Συνέδριο του ΚΚΚ συνέρχεται κάθε πέντε χρόνια. Όταν δεν συνεδριάζει το Εθνικό Συνέδριο, η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτατο όργανο στην ηγεσία του ΚΚΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα