Koμπίνα-μαμούθ με ταξί

Απάτη-μαμούθ εις βάρος υποψήφιων αγοραστών ταξί φέρονται, σύμφωνα με μηνύσεις θυμάτων οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση του zougla.gr, να έχουν στήσει στελέχη γνωστής εταιρείας leasing.

Με «βιτρίνα» αγγελίες στη «Χρυσή Ευκαιρία» περί πώλησης αδειών ταξί με πολλές δόσεις, αρκετοί ήταν οι πολίτες που «τσίμπησαν» και αποφάσισαν να

επενδύσουν τα χρήματά τους στα επαγγελματικά οχήματα, χωρίς βεβαίως να γνωρίζουν ότι, παρόλο που θα καταβάλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, στο τέλος δεν θα παραλάβουν ταξί ούτε σε… μινιατούρα.

Μία από τους πολίτες που εξαπατήθηκαν είναι και η κυρία Καλλιόπη Ναυπλιώτη, η οποία τον Μάιο του 2011 αποφάσισε από κοινού με τον σύζυγό της Ανδρέα να επενδύσει στον συγκεκριμένο κλάδο.

«Είδαμε μια αγγελία κατά την οποία πωλούνταν άδειες ταξί με πολλές δόσεις. Επειδή ενδιαφερόμασταν, επικοινώνησε ο σύζυγός μου στο τηλέφωνο που αναφερόταν στην αγγελία με τον κ. Γ.Θ. Εκείνος ανέφερε στον σύζυγό μου ότι έχει προς πώληση ένα ταξί Skoda του 2007 που μαζί με την άδεια θα στοιχίσει περίπου 100.000 ευρώ. Ο σύζυγός μου τού είπε ότι διαθέτουμε σε μετρητά 55.000 ευρώ και ο Γ.Θ. του απάντησε να περάσει από την εταιρεία του» αναφέρει η καταγγέλλουσα στη μήνυσή της.

Πράγματι, στις 30 Μαΐου 2011, η κυρία Ναυπλιώτη, συνοδεία του συζύγου της, συναντήθηκε με τον Γ. Θ., ο οποίος τους έδειξε ένα όχημα με την άδεια ταξί (η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν στο όνομα ενός άλλου ιδιοκτήτη. Όπως ισχυρίστηκε όμως ο Γ.Θ., του την είχε μεταβιβάσει στο όνομα της εταιρείας Swiss Finance που εκπροσωπούσε ο ίδιος).

Η αγορά

Τελικά, η συμφωνία επετεύχθη και η τιμή «έκλεισε» στα 110.920 ευρώ, από τα οποία τα 55.000€ συμφωνήθηκε να καταβληθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε 48 μηνιαίες δόσεις των 1.165 ευρώ εκάστη.

«Όπως μας είπε ο Γ.Θ., με την καταβολή των χρημάτων και την υπογραφή των συναλλαγματικών για τις μηνιαίες δόσεις, θα παραλαμβάναμε άμεσα το ταξί. Μάλιστα, μας έδωσε και μία κάρτα του, όπου εμφανίζεται σαν διευθυντής δικτύου της Swiss Finance και της Next leasing. Την 31 Μαΐου 2011, πράγματι, δώσαμε, ως προκαταβολή, το ποσό των 10.000 ευρώ. Τα χρήματα τα παρέλαβε ο ίδιος ο Γ. Θ.» επισημαίνει η μηνύτρια στα δικόγραφα.

Η μίσθωση

Την ημέρα εκείνη μάλιστα, ο Γ.Θ. πρότεινε στην κυρία Ναυπλιώτη και στον σύζυγό της αντί να δουλεύουν οι ίδιοι το ταξί να το νοικιάσουν στην άλλη εταιρεία του, στη Next leasing A.E., προς 1.500 ευρώ τον μήνα.

«Μας είπε ότι με αυτόν τον τρόπο θα πετυχαίναμε και να είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την καλή συντήρησή του και μέχρι τις 3 Μαΐου 2015, που ήταν και η τελευταία συναλλαγματική, αφενός τη συνεχή και σίγουρη ενοικίασή του και αφετέρου ένα κέρδος της τάξεως των 335 ευρώ τον μήνα προερχόμενο από τη διαφορά μεταξύ του μηνιαίου μισθώματος και των μηνιαίων δόσεων έως την οριστική αποπληρωμή» σημειώνει.

Είδε σε πιάτσα το ταξί που είχε… αγοράσει

Το ραντεβού των δύο πλευρών ανανεώθηκε για τις 3 Ιουνίου 2011, οπότε οι νέοι ιδιοκτήτες του οχήματος κατέβαλαν στον πωλητή τη συμφωνημένη προκαταβολή ύψους 55.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα υπογράφτηκαν οι δύο συμβάσεις (για την αγορά και για τη, συνακόλουθη, μίσθωση του ταξί) καθώς και οι 48 συναλλαγματικές.

Από τον Ιούλιο του 2011 τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο που έπρεπε ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν οι καταγγέλλοντες, οι οποίοι πλήρωναν κανονικά τις συναλλαγματικές, μίσθωναν το ταξί στη Next leasing και έπαιρναν τη διαφορά.

Τον Ιανουάριο του 2012 όμως και ενώ ο σύζυγος της κυρίας Ναυπλιώτη εργαζόταν σε μια καντίνα στη γωνία των οδών Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς, ξαφνικά είδε το ταξί που υποτίθεται ότι είχε αγοράσει να είναι σταθμευμένο στην πιάτσα που υπάρχει στην περιοχή!

«Ο σύζυγός μου πλησίασε όλο χαρά τον οδηγό του ταξί για να του ανακοινώσει ότι είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Εκεί έμαθε έκπληκτος ότι ο ιδιοκτήτης του ταξί δεν είναι ο ίδιος αλλά κάποιος άλλος. Σε έξαλλη κατάσταση επικοινώνησε αμέσως με τον Γ.Θ., ο οποίος σε πολύ ήρεμο τόνο τού είπε ότι “δεν τρέχει τίποτα”, ότι βρήκε κάποιον και πληρώθηκε τοις μετρητοίς 90.000 ευρώ για το ταξί και κάλεσε τον σύζυγό μου να περάσει από το γραφείο του, ώστε να ακυρώσουν τις παλαιές συμβάσεις, να φτιάξουν νέα σύμβαση και να παραλάβουμε το “νέο μας ταξί” » επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Νέο ταξί, όμως, δεν έλαβαν ποτέ. Και δεν ήταν οι μόνοι…

130.000 ευρώ στον αέρα…

Ακριβώς το ίδιο έπαθε και ο κ. Σπύρος Κρέτσης, ο οποίος τον Μάιο του 2011 μετέβη στη Next leasing και συνομίλησε με τον Γ.Θ. προκειμένου να ενημερωθεί για τη δυνατότητα απόκτησης μιας άδειας εκμετάλλευσης ταξί.

Στις 15 Μαρτίου 2011 μεταξύ του κ. Κρέτση και της εταιρείας υπογράφτηκε σχετικό συμφωνητικό παραγγελίας ενός ταξί μάρκας Scoda Octavia, το οποίο θα κόστιζε στον αγοραστή 130.000 ευρώ.

Τα χέρια δόθηκαν, τα χρήματα καταβλήθηκαν, το ταξί όμως ακόμα αγνοείται…

Πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα