Nέο πρόστιμο 50 εκατομμυρίων ευρώ στη Vodafone για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Νέο πρόστιμο για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Vodafone επέβαλε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) σύμφωνα με την Καθημερινή. Το νέο πρόστιμο είναι κατά πληροφορίες 50 εκατ. ευρώ και η απόφαση της ΑΔΑΕ λήφθηκε την περασμένη Πέμπτη σε έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειάς της. Η σπουδή που έδειξε η ΑΔΑΕ σύμφωνα με την Καθημερινή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναβεβαίωσης

του προστίμου, αποδίδεται στη λήξη της θητείας του προέδρου της κ. Ανδρέα Λαμπρινόπουλου και του αντιπροέδρου της κ. Κωνσταντίνου Μαραβέλα. Οι θητείες των δύο μελών της ΑΔΑΕ λήγουν στις 3 Ιανουαρίου 2013. Νομικοί κύκλοι διέβλεπαν νομικές αβεβαιότητες σε μια επανάληψη της διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων στη Vodafone από την ΑΔΑΕ, μετά την αλλαγή προέδρου και αντιπροέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πρόστιμο στη Vodafone επιβλήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2006 και ανέρχονταν σε 76 εκατ. ευρώ. Τον Μάρτιο του 2009 το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά από προσφυγή της Vodafone, ακύρωσε την επιβολή του προστίμου με την αιτιολογία ότι η ΑΔΑΕ λειτούργησε ως οιονεί δικαστήριο, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Σαν συνέπεια, χωρίς να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης, ζήτησε από την ΑΔΑΕ να επαναλάβει τη διαδικασία επιβολής του προστίμου, με ανοικτές θύρες αυτή τη φορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ, το Ελληνικό Δημόσιο επέστρεψε το πρόστιμο των 76 εκατ. ευρώ στη Vodafone, χωρίς μάλιστα η τελευταία να το ζητήσει. Η απόφαση ωστόσο του ΣτΕ επέβαλε την έντοκη επιστροφή του προστίμου.

Πηγή: axiaplus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Nέο, Vodafone,Neo, Vodafone