O Κυριάκος Παπαχρόνης και οι επώνυμοι φίλοι του στο Facebook

Ελεύθερος σε ένα προάστιο της Λάρισας ζει πια μετά την αποφυλάκιση του ο 52χρονος σήμερα Κυριάκος Παπαχρόνης και όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος επιδιώκει την επανένταξή του στην κοινωνία έστω και μέσω… ηλεκτρονικών συναναστροφών.

Πατώντας κάποιος στο Facebook το όνομα «Κυριάκος Παπαχρόνης» θα δει να εμφανίζονται δύο προφίλ του ανθρώπου αυτού που πριν από 30 χρόνια συγκλόνισε με τις πράξεις του την κοινή γνώμη, προκαλώντας ένα κύμα «εγκληματοφοβίας» στις γυναίκες της χώρας, που ένιωθαν εν δυνάμει θύματα του άγνωστου

μέχρι τότε «δράκου».

Στα δεκαεννέα του χρόνια, όντας έφεδρος αξιωματικός και υπηρετώντας στην 5η Μοίρα των ΛΟΚ στη Δράμα, ο νεαρός Παπαχρόνης ξεκινά τη «δράση» του, κινούμενος μεταξύ Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης. Βιασμοί, ανατριχιαστικές δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις σε αεροδρόμια θα του αποδώσουν το προσωνύμιο «Ο δράκος της Δράμας», με το σκοτάδι να αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό του. Ο Παπαχρόνης συλλαμβάνεται τελικά τον Δεκέμβριο του 1982 από την Ασφάλεια Δράμας και κατηγορείται για δύο βιασμούς, πέντε απόπειρες βιασμού, πέντε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Καταδικάζεται δις εις θάνατον, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 23 χρόνια μετά είναι και πάλι ελεύθερος. Ο ίδιος ο δράστης είχε αποδώσει την εμμονή του με τη «θυματοποίηση» του γυναικείου φύλου όταν σε ηλικία 13 ετών επισκέφθηκε με τους φίλους του έναν οίκο ανοχής. Κατά τον ίδιο, η ιερόδουλη με την οποία ήρθε σε επαφή τού μίλησε ειρωνικά και προσέβαλε τον ανδρισμό του, με αποτέλεσμα να πληγεί σε τέτοιο σημείο ώστε να αποφασίσει να εκδικηθεί σκληρά το γυναικείο φύλο. Κατά την απολογία του είχε παραδεχτεί μεταξύ άλλων ότι αν δεν τον έπιαναν, θα συνέχιζε την εγκληματική του δράση κατά των γυναικών, απέναντι στις οποίες, έτρεφε ιδιαίτερο μίσος το οποίο μετατρεπόταν σε ικανοποίηση κάθε φορά που τις χτυπούσε. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ηθελα να χτυπήσω. Εφτανα στο μεγαλείο. Τη χτυπούσα, τελείωνε…».

Οπως αναφέρουν μάλιστα εφημερίδες της εποχής όταν οδηγήθηκε στον ανακριτή, αμέσως μετά τη σύλληψή του, «έσπασε» και τα ομολόγησε όλα τη στιγμή εκείνη που άκουσε τον ήχο των τακουνιών που φορούσε η γραμματέας! Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, έπειτα από 21 χρόνια και 6 μήνες στη φυλακή, έκανε αίτηση αποφυλάκισης και αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2004, σε ηλικία 44 ετών, με περιοριστικούς όρους. Κατά την αποφυλάκισή του από τις Φυλακές Λάρισας ο ίδιος είχε δηλώσει: «Πριν από 22 χρόνια, παρασυρόμενος από την ακρισία της ηλικίας και κυρίως από τις φαυλεπήβολες συναναστροφές μου, πουλήσαμε όλοι μας τις ψυχές μας στον Eωσφόρο -όπως ο Φάουστ- κι εγώ προσωπικά έχασα, λαμβάνοντας εξοντωτική ένδικη μισθαποδοσία. Ζητώ από τη θεσπίζουσα πολιτεία, από την κοινή γνώμη, συγγνώμη από “μέσης ψυχής” για εκείνα τα απεχθή φορτία των ανομιών μου και υπόσχομαι στο εφεξής να διαβιώ “εν αγνεία και σεμνή πολιτεία…” και φυσικά “άμεμπτος εν παντί…”»!

Το συγκλονιστικότερο ωστόσο της υπόθεσης Παπαχρόνη είναι ότι παρ’ όλες τις πράξεις τ

Keywords
Αναζητήσεις
papachronis kyriakos, kyriakos papachronis
Τυχαία Θέματα