Wall Street Journal: Ο Σαμαράς είναι το καλύτερο λιμάνι σε αυτή την καταιγίδα

Για την μεγάλη μεταμόρφωση του “Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κάνει λόγο σε σημερινό άρθρο της Wall Street Journal, καθώς από επικριτής του ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα έχει γίνει πλέον ο πλέον αξιόπιστος άνθρωπος για την Ευρώπη προκειμένου να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Διαβάστε το δημοσίευμα:

Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο 61χρονος κ. Σαμαράς

έχει προσπαθήσει να επιβάλλει τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές της χώρας και παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.

Μέχρι στιγμής με αυτή του τη στάση έχει κερδίσει την εύνοια των ξένων ηγετών, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις και δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Ευρωπαίος αξιωματούχος λέει στηνWSJ  ότι ο κ. Σαμαράς θεωρείται δύσκολος και σκληρός. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα μπορεί και να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες αλλαγές. Είναι το καλύτερο λιμάνι σε αυτή την καταιγίδα.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το αιφνιδιαστικά ισχυρό ποσοστό που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές. Οι Ευρωπαίοι είδαν τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ και συνειδητοποίησαν ποια θα ήταν η εναλλακτική δήλωσε σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης στην εφημερίδα και συμπλήρωσε: Πριν υπήρχε αδιαμφισβήτητα μία ψυχρή σχέση, αλλά τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα.

Σήμερα ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να παρευρεθεί στην κεντρική εκδήλωση της επετείου των 125 χρόνων της Herald Tribune και των New York Times. Ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνέδριο με θέμα την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στο διεθνές σκηνικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα