Άδωνις Γεωργιάδης: Η επανάσταση έληξε! Παραδόθηκαν 118 πολυϊατρεία

Με τη φράση «η επανάσταση έληξε» ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενημέρωσε ότι από τα 122 πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ έχουν παραδοθεί τα 118, ενώ επέρριψε την ευθύνη για το λουκέτο στους απεργούς.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι οι απεργοί «φρόντισαν να τα κλείσουν πριν από μας», τους κατηγόρησε για αφόρητο συνδικαλιστικό μαξιμαλισμό και υποστήριξε ότι αρχικός σκοπός του υπουργείου ήταν ν αποχωρήσει στη διαθεσιμότητα κομμάτι- κομμάτι «για να μην κλείσουν ούτε ένα 24ωρο τα πολυιατρεία» και πρόσθεσε «100% με διευκόλυναν με την απεργία».

Ερωτηθείς για την περίθαλψη των ανασφάλιστων, ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και ότι «εκεί έχει οδηγήσει η κρίση».

Παραδέχτηκε, επίσης, ότι το κόστος αγοράς φαρμάκων δεν μπορεί να το καλύψει το Δημόσιο και έκανε γνωστό ότι, «για το κομμάτι αυτό, έχουμε αιτηθεί της κυβέρνησης ένα ποσό και αναμένεται να δούμε αν μπορούμε να το βρούμε από το πρωτογενές πλεόνασμα».

Παράλληλα, μελετάται η μεγαλύτερη κάλυψη των ανασφάλιστων σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, καθώς σήμερα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα νοσοκομεία μόνο αν κινδυνεύει η ζωή τους.

Εκλογές

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός Υγείας, εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος για τη νίκη του κόμματός του και χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή του «ποιος θα τις χάσει τις εκλογές; Θέλετε να βάλουμε στοίχημα;», διερωτήθηκε.

Μάλιστα, σχολίασε ιδιαιτέρως τις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά «έβαλε το παράδειγμα ότι πρέπει να γίνουμε Αργεντινή και πήγε εκεί, στο Μπουένος Άιρες, και έστησε φιέστα. Μόλις προσγειωνόταν εκεί, άρχιζε ο νέος εμφύλιος και η χρεοκοπία! Μετά, τη λέξη Αργεντινή την έκοψε».

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «δεν θα γίνει κυβέρνηση ο Αλέξης. Δεν μπορεί να γίνει, διότι και πρώτο κόμμα να είναι, δεν μπορεί. Την πρώτη μέρα που θα πάει να πάρει ένα μέτρο, το μισό του κόμμα και οι Λαφαζάνηδες και σία θα τον εγκατέλειπαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα