Αιτία το χρέος για τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Σκουρλέτη -Κεδίκογλου

Κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της πάνω στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του χρέους άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, στην οποία απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό».

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για πλεόνασμα επικοινωνιακής πολιτικής που δεν μπορεί να καλύψει τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, καθώς και την αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος.

«Τη στιγμή που ακόμη και η Deutsche Bank

εκτιμά μόλις 26 δισ. το όφελος από τα σενάρια ελάφρυνσης που διαρρέονται , ο Bloomberg διαπιστώνει πως δεν υπάρχει λύση χωρίς κούρεμα του χρέους και ο ΟΟΣΑ μετά το ΔΝΤ ομολογεί πως “κάναμε λάθος εκτίμηση για το εύρος της κρίσης”, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει μονότονα πως η ελληνική πλευρά έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή πως εφάρμοσε την λάθος συνταγή» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για «στάση υποταγής» που αφοπλίζει τη χώρα σε μια κρίσιμη οριακή στιγμή που θα έπρεπε να τεθεί με αποφασιστικότητα το ζήτημα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Κατ’ουσία η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, χωρίς να αμφισβητεί τη στρατηγική της κ. Μέρκελ, εκλιπαρεί να μην υπάρξουν νέα μέτρα πριν τις ευρωεκλογές.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι θριαμβολογίες περί του πρωτογενούς πλεονάσματος αποκρύπτουν πως βασίστηκε στη δυστυχία του ελληνικού λαού και την ισοπέδωση της οικονομίας και ότι η «αποτυχημένη και απαξιωμένη» κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας.

«Οι Κασσάνδρες της Κουμουνδούρου ξαναβγήκαν από το ντουλάπι τους»

Απαντώντας, ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για «Κασσάνδρες της Κουμουνδούρου», οι οποίες «ξαναβγήκαν από το ντουλάπι τους» και μοιράζουν μιζέρια και φθηνό λαϊκισμό.

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ποιο από τα δύο κόμματα θα κάνει διαπραγμάτευση; Αυτό του κ. Λαφαζάνη ή εκείνο του κ. Τσίπρα;» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα