Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και αύριο τα λεωφορεία!

Οι οδηγοί των λεωφορείων συνεχίζουν την απεργία τους, παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Αύριο, αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ωστόσο, τις κινητοποιήσεις του έληξαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στον ΟΣΕ και ατον προαστιακό σιδηρόδρομο και

από το βράδυ αναμένεται να αποκατασταθούν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια. Επίσης, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.

Είχε προηγηθεί η διαταγή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για προκαταρκτική εξέταση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης. Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Η εισαγγελία διαβίβασε στην κρατική ασφάλεια την δικαστική απόφαση με την οποία η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ είχε κριθεί παράνομη.

Οι απεργοί στα λεωφορεία ζητούν την έναρξη διαλόγου για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας ενώ επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν ζητούν εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο αλλά ΣΣΕ που θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες.

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την σημερινή απεργία στα λεωφορεία

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα στα λεωφορεία η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Τα λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα και αύριο Τρίτη, παρά την σημερινή απόφαση του σωματείου των τεχνικών (ΟΑΣΑ – ΟΣΥ) να αναστείλουν τις απεργίες, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τη διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ).

Οι οδηγοί στα λεωφορεία πραγματοποιούν αύριο γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Κινητοποιήσεις και από αγρότες

Το μέτωπο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι το μόνο… Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους ενώ και το προεδρείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ εξήγγειλε απεργία.

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, πρόκειται να συναντηθούν στη 1 το μεσημέρι στην Αθήνα εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, ενώ η “ατζέντα” τους συμπεριλαμβάνει επαφές με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα σήμερα, ή αύριο το πρωί, και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι Έλληνες αγρότες, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, στη χθεσινή συνάντησή τους στον Πλαταμώνα διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να “παραλύσουν” τη χώρα, αφού , φορολογικό,ΦΠΑ και κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τους οδηγούν σε “αφανισμό”, τόνισε ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.

Οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν ήδη ξεκινήσει από το πρωί να κατευθύνονται προς τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης και επί τόπου θα αποφασίσουν το απόγευμα εάν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο πισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.

Στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό και οπως υπογράμμισαν μέχρι και την Τετάρτη δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια κινητοποίηση, αναμένοντας τα αποτελέσματα των επαφών στην Αθήνα.

Αντίστοιχη στάση υιοθετούν οι αγρότες και στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Τετάρτη θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ανάλογα πάντα και με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσουν.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, εξήγγειλε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη (31 Ιανουαρίου) εξήγγειλε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ως ένδειξη συμπαράστασης των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακόμη, με ανακοίνωσή της καλεί τη ΓΣΕΕ «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών της», καθώς «τέσσερις μέρες μετά την επιστράτευση των συναδέλφων μας στο Μετρό δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική απόφαση αντίδρασης απέναντι σ’αυτή την αντισυνταγματική απόφαση που καταργεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες».

πηγή: protothema

Keywords
λεωφορεια, μεσα μαζικης μεταφορας, ενιαιο μισθολογιο, γενοπ δεη, απεργια, ΟΣΕ, μετρο, τραμ, μισθολογιο, σσε, αθηνα, ΟΑΣΑ, οσυ, απεργιες, συγκοινωνιες, δεη, τσιπρας, ΠΑΣΟΚ, βενιζελος, κρητη, ελλαδα, γενοπ, ΓΣΕΕ, επιστρατευση, protothema, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, απεργια μμμ, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, θεσσαλονικη, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια γσεε, αποτελεσματα, οσυ, οικονομικη κριση, γενοπ, εθνικη, σημερινη, σσε, υψος, βραδυ, γενοπ δεη, διοικηση, δρομολογια, εγνατια, ερευνα, ημαθια, παντα, πεμπτη, υπογραφη, πρωι, τρακτερ, τριτη, ασφαλεια, χωρα, κωστας, οδηγοι
Τυχαία Θέματα