Αμετακίνητος ο Βρούτσης: Τον «έσωσε» ο Στουρνάρας παρά το «βέτο» Βενιζέλου

Αμετακίνητος και επιτυχημένος κρίθηκε ο υπουργός εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης στη δοκιμασία του ανασχηματισμού. Παρότι , σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός εταίρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε την αντικατάστασή του, «μέτρησε» το πράσινο φως που έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας , ο οποίος

δήλωσε ότι συνεργάζεται άψογα με τον κ. Βρούτση .

Επιπλέον , ελήφθησαν υπόψη και τα προαπαιτούμενα της Τρόικας που οφείλει να φέρει εις πέρας το Υπουργείο Εργασίας έως το τα τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος . ( νέος μηχανισμός κατώτατου μισθού , επικουρικές συντάξεις , εφάπαξ , ενιαίο σύστημα είσπραξης εισφορών , αδήλωτη εργασία κα) .

Πάντως ο κ. Βρούτσης θεωρείται επιτυχημένος κυρίως για την επιμονή του να εφαρμοστούν ηλεκτρονικά συστήματα που « νοικοκυρεύουν » τόσο τα ταμεία και τη αδιαφανή καταβολή των συντάξεων όσο και την αγορά εργασίας .

Για παράδειγμα , το σύστημα «Εργάνη» δηλαδή η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία υποχρεούνται πλέον οι εργοδότες όλης της χώρας να καταθέτουν τις μεταβολές του προσωπικού τους (προσλήψεις, απολύσεις, κ.λπ.) θεωρείται ένα σύγχρονο εργαλείο που μετρά τις ροές απασχόλησης στον ιδιωτικό μισθωτό τομέα της οικονομίας σε ζωντανό χρόνο.

Επίσης θετικά θεωρούνται τα πρώτα αποτελέσματα του νέου συστήματος «Ηλιος» που επιτρέπουν για πρώτη φορά στη χώρα μας την ακτινογραφία των συντάξεων ανάμεσα στους συνταξιούχους 93 ταμείων και κλάδων σύνταξης (κύριας και επικουρικής) καθώς και το σύνολο των συντάξεων που ο καθένας λαμβάνει. Στόχος του «Ηλιος» σε συνδυασμό με το σύστημα « Αριάδνη» είναι να μηδενιστεί η παραβατικότητα στην καταβολή των συντάξεων .Ακόμη ο Υπουργός Εργασίας έχει πάρει εύσημα για την προσπάθειά του να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο πόρο από τα κοινοτικά κονδύλια για τη στήριξη των ανέργων . Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να ωφεληθούν άνεργοι οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που «ξεμπλοκαρίστηκε » πρόσφατα από τα γραφειοκρατικά γρανάζια της ΕΕ. Ο κ. Βρούτσης ζήτησε την έγκριση μεταφοράς πόρων από άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα που κινδυνεύουν να χαθούν ως αναξιοποίητα , προς το Υπουργείο Εργασίας για προγράμματα με στόχο τη συγκράτηση της ανεργίας.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα