Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή για τον… Κολοκοτρώνη

Συνεχίστηκε σήμερα η κόντρα Κυριάκου Μητσοτάκη και ΣΥΡΙΖΑ για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, με τον Αλέξη Μητρόπουλο να ζητά να μην καταργηθεί ο οργανισμός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
«Θα καταθέσουμε και αίτηση για ονομαστική ψηφοφορία για όλες τις διατάξεις που καταργούν οργανισμούς και τι σημαίνει στο κάτω κάτω το μουσείο της Ελευθερίας και το

ίδρυμα Κολοκορώνη. Έτσι απλά; Μας το είπαν οι δανειστές αλλά και να μην μας το είπαν τι σημαίνει Ακαδημία Ελευθερίας του Μεσολογγίου ή το ίδρυμα Κολοκοτρώνη; Μας απελευθέρωσε, τον φυλακίσαμε αγνώμονες, θα τον ξεχάσουμε κιόλας;», ρώτησε ο κ. Μητρόπουλος.

«Μου έκανε εντύπωση κ. Μητρόπουλε ότι αναφερθήκατε στο Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ο Γέρος του Μοριά. Πιστεύετε πραγματικά ότι για να μείνει ζωντανή η μνήμη του Θ. Κολοκοτρώνη χρειαζόμαστε ένα νομικό πρόσωπο; Να φτιάξουμε λοιπόν και ένα για τον Οδυσσέα Ανδρούτσου, για τον Αθανάσιο Διάκο, για τον Γιώργο Καραϊσκάκη και δεν ξέρω και εγώ για ποιον άλλο. Μα μπορεί να λέγεται αυτό το πράγμα σοβαρά; Μια αναφορά στις απολύσεις. Με μπλέξατε. Με έμπλεξε ο κ. Στρατούλης κ. Λαφαζάνη χθες. Θα επαναπροσληφθούν όλοι όσοι απολύθηκαν. Είναι η επίσημη θέση του κόμματός σας; Είναι η συνιστώσα του κ. Στρατούλη; Η άποψη του κ. Λαφαζάνη; Είναι η άποψη του κ. Τσίπρα; Όλοι όσοι απολύθηκαν; Όλοι; Και οι 156 δημοτικοί αστυνομικοί που εντοπίσαμε με πλαστά δικαιολογητικά;», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πείτε μου με ποια αξιολόγηση απολύετε δεκάδες εργαζόμενους με αυτό το νομοσχέδιο. Ποια είναι η αξιολόγηση. Ποια είναι η αξιολόγηση. Εξατομικευμένα, ενός προς ένα. Δεν χρειάζεται να έχουμε υπουργό, έναν χασάπη να βάλουμε να τελειώνουμε. Έναν χασάπη με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Σου λέει πόσους θέλουμε να πετάξουμε στον δρόμο; 14.000, μάλιστα. Τι κάνουμε; Δεν αξιολογούμε τίποτα, δεν μετράμε τίποτα, δεν κάνουμε καμιά μελέτη, καμιά προσπάθεια, 14.000 παίρνουμε το πριόνι και όποιον πάρει ο χάρος», απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα