Ανοιχτό το ενδεχόμενο το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ να γίνει χειμώνα [εικόνες –βίντεο]

Το Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι στο Κατάρ το 2022 θα είναι «αδύνατο», λέει ο νέος πρόεδρος της FA του Greg Dyke.

Ο κ. Dyke λέει ότι η FiFA έχει δύο επιλογές – να μετακινηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο σε ένα δροσερό μέρος του έτους ή να δώσει το τουρνουά σε άλλη χώρα.

Πιστεύει όμως ότι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το χειμώνα είναι πιο πιθανό.

Είναι η πρώτη φορά που η FA έχει λάβει επίσημη θέση σχετικά για το επίμαχο θέμα,

εν μέσω ανησυχιών για την καταπιεστική ζέστη για τους δύο παίκτες και τους οπαδούς.

Ο προκάτοχος του κ. Dyke, David Bernstein είπε τον Ιούνιο ότι οποιαδήποτε σχέδια για να μετακινήσετε το Παγκόσμιο Κύπελλο το χειμώνα ήταν «διαβλητές».

Η τελευταία δήλωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μερικές διαφορές με την Premier League, του οποίου ο διευθύνων σύμβουλος Richard Scudamore αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε κίνηση για να αλλάξει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Scudamore λέει μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Πρόεδρος της FIFA, Sepp Blatter, λέει ότι υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για να αλλάξει το τουρνουά για να τους χειμερινούς μήνες, όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ πιο δροσερές από τα υψηλά των 50C (122F) βλέπουμε συνήθως το καλοκαίρι.

Ο κ. Dyke, δήλωσε: «Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι έχουν πάει στο Κατάρ τον Ιούνιο εγώ έχω πάει. Το μόνο πράγμα που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν μπορεί να παίξεις σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου στο Κατάρ τον Ιούνιο…

«Ακόμη και αν όλα τα στάδια είναι κλιματιζόμενα – κάτι που φαίνεται λίγο περίεργο από την άποψη της πράσινης πολιτικής – θα ήταν αδύνατο για τους οπαδούς μόνο να πάνε εκεί έξω, να περιπλανηθούν σε αυτό το είδος της θερμότητας.


«Η θέση της FA θα είναι ότι δεν μπορείς να παίξεις το καλοκαίρι στο Κατάρ.

«Η FIFA έχει επομένως δύο επιλογές. Είτε να μετακινήσουμε τον χρόνο διεξαγωγής είτε να πάρει άλλη χώρα την διοργάνωση. «

Είπε ότι η απόφαση ξεκούραστα με τη FIFA για το αν έχει μετακινηθεί από το Κατάρ ή αργότερα μέσα στο έτος.

Ο κ. Dyke πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω την αντίδραση της Premier League να μην θέλετε να μετακινηθεί , έχω κάποια συμπάθεια με αυτούς..

«Δεν πρέπει να επιλέξει να το δώσει στο Κατάρ το καλοκαίρι. Θα πρέπει είτε να επιλέξει να μετακινηθεί από το καλοκαίρι ή σε άλλη χώρα . Υποψιάζομαι ότι η πρώτη λύση είναι πιο πιθανή από ό, τι η τελευταία .»

Η FIFA είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της, στις αρχές Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα