Αντιδρούν οι εμποροι της Κεντρικής Αγοράς Θεσ/κης στη δημιουργία Αγοράς στη Βουλγαρία

Κατάληψη στο κτίριο του διοικητηρίου της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ ΑΕ), πραγματοποίησαν δεκάδες έμποροι, που τα καταστήματά τους στεγάζονται στο χώρο, που διαμαρτύρονται για  προωθούμενη δημιουργία αντίστοιχης αγοράς στη Βουλγαρία, μέσω θυγατρικής της ΚΑΘ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΘ ΑΕ επρόκειτο σήμερα να προϋπολογίσει δαπάνες για την επένδυση, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της εταιρείας για το 2013, κάτι που τελικά δεν έγινε, υπό

την πίεση της κινητοποίησης των εμπόρων.

Οι καταστηματάρχες, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, υποστήριξαν ότι τυχόν δημιουργία της αγοράς θα σήμαινε «λουκέτο» για τις δικές τους επιχειρήσεις, οι οποίες αντλούν σχεδόν ένα στα δύο ευρώ του τζίρου τους από Βούλγαρους πελάτες.

Σε ψήφισμα που επέδωσαν στη διοίκηση της εταιρείας, ζητούσαν την ακύρωση του έργου δημιουργίας της αγοράς στη Βουλγαρία και την απάλειψη, από τον, προς συζήτηση σήμερα, προϋπολογισμό της, των δαπανών για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Το δεύτερο αίτημά τους έγινε δεκτό και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσαν τις συγκεκριμένες δαπάνες, βγήκαν εκτός ατζέντας, γεγονός που ουσιαστικά απομακρύνει το ενδεχόμενο δημιουργίας της αγοράς στη Βουλγαρία στο κοντινό μέλλον.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα