Αντώνης Σαμαράς: Τώρα συμμαζεύουμε το …χάλι της Ελλάδας

Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αφού προηγουμένως την θεωρούσαν ως χαμένη υπόθεση, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, επικαλούμενος την πρόοδο ως μια απόδειξη ότι η Ευρώπη είναι σε θέση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις. «Τώρα συμμαζεύουμε αυτό το χάλι», είπε ο κ. Σαμαράς -μετάδωσε το πρακτορείο Dow Jones- μιλώντας σε ένα ακροατήριο από business leades γερμανικών επιχειρήσεων,

σε συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα Suedeutsche Zeitung.

Αναφερόμενος στην παραλυτική επίπτωση του χρέους στη χώρα και στην επακόλουθη ανάγκη για πακέτα διάσωσης από τους πιστωτές κατά τα τελευταία χρόνια, ο πρωθυπουργός είπε: Πήγαμε πιο μπροστά από όσο θεωρούσαν πιθανό πολλοί τα τελευταία χρόνια. Πολλοί θεωρούσαν την Ελλάδα ως χαμένη υπόθεση… όλο και περισσότερο μιλάμε για θεαματική επιστροφή»

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για να αντιμετωπίσει το έλλειμμά της, δεδομένου ότι θα είναι σε θέση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους διεθνείς πιστωτές, είπε ο κ.Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που έδωσε στη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή.

Αν και κανείς δεν αναμένει να ανακάμψει τόσο σύντομα, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα «πολύ δρόμο να διανύσει» και η χώρα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, είπε ο έλληνας πρωθυπουργός.

«Πρόκειται να γίνουν πολύ περισσότερα », τόνισε, «αλλά τώρα μπορούμε να δούμε τουλάχιστον κάποιο φως στο τέλος του τούνελ», σημείωσε.

Η ύφεση τελειώνει και η οικονομική ανάκαμψη είναι έτοιμη να ξεκινήσει, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας εάν η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ αποτελεί μια επιλογή για την Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς απάντησε πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα λύσει τα ανοικτά ζητήματα με την τρόικα προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα