Απίστευτο: Στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη…δεν έχουν Ιντερνετ!

Απίστευτα γραφειοκρατικά εμπόδια συναντούν οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν από τις αστυνομικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη. Το πλέον παράδοξο ωστόσο είναι ότι δεν έχουν Ιντερνετ για να εξιχνιάσουν αδικήματα ηλεκτρονικού εγκλήματος όπως περιστατικά παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δυσφήμηση μέσω Ιντερνετ ή διαδικτυακές

απάτες. Από το καλοκαίρι του 2011, όταν μπήκε «λουκέτο» στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η Βόρεια Ελλάδα έχει μείνει εκτεθειμένη στο έλεος κακοποιών, που «ψαρεύουν» τα θύματά τους στο διαδίκτυο, ενώ έχει μειωθεί σημαντικά και η εξιχνίαση περιστατικών παιδικής πορνογραφίας.

Δεν έχουν… Ιντερνετ

Σήμερα όποιος πολίτης επιθυμεί να καταγγείλει κάποια παρόμοια υπόθεση καταφεύγει στα τμήματα Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης, αλλά και εκεί δεν είναι σίγουρο ότι θα εξυπηρετηθεί, αφού δεν υπάρχει ούτε καν… Ιντερνετ. Οπως αναφέρουν αστυνομικοί, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, όπως και άτομα από άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, καταγγέλλουν περιστατικά ηλεκτρονικού εγκλήματος στα τμήματα και οι υποθέσεις φεύγουν για… Αθήνα, αφού μόνον εκεί υπάρχει Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί από την Αθήνα θέλουν συμπληρωματικά στοιχεία, οι συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη καλούν και πάλι τα θύματα και στη συνέχεια στέλνουν αλληλογραφία με συμπληρωματικές καταθέσεις στην υπηρεσία της Αθήνας, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις κυριολεκτικά να χρονίζουν. Επίσης, οι αστυνομικοί στα τμήματα Ασφαλείας που καλούνται να αναλάβουν κρούσματα με διαδικτυακές απάτες ή άλλα αδικήματα που διαπράττονται μέσω Ιντερνετ επισημαίνουν πως τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν τι αντιμετωπίζουν, καθώς δεν έχουν εκπαιδευτεί για κάτι ανάλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του αρχηγείου εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί εκ νέου υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να «δέχεται» υποθέσεις από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως όσο λειτουργούσε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνίαζε μέχρι και πάνω από 200 υποθέσεις το χρόνο, ενώ δινόταν ιδιαίτερη βαρύτητα στην παιδική πορνογραφία.

Πηγή: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Keywords
Τυχαία Θέματα