Αποκλειστικές εικόνες: Οι «Ήρωες» που θα μας συστήσει αύριο στον ΑΝΤ1 ο Σάκης Ρουβάς

Τον Kωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο-έναν από τα εκατομμύρια συνανθρώπων μας που ένιωσαν τον εφιάλτη της ανεργίας- θα μας γνωρίσει αύριο στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «“Ήρωες ανάμεσά μας» ο Σάκης Ρουβάς.

Στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας εργαζόταν όλα τα χρόνια καλά «προστατευμένος» από την απατηλή «ασπίδα» της εργασίας και της κοινωνικής αποδοχής. Ώσπου κάποια στιγμή η ανεργία χτύπησε και την δική του πόρτα.

Η πρώτη του αντίδραση; Η αναμενόμενη. Προβληματισμός, στεναχώρια και…κατάθλιψη.

Ένα τυχαίο περιστατικό ωστόσο στο οποίο ήταν αυτόπτης μάρτυρας τον αφύπνισε. Αποφάσισε να παραμερίσει την αδράνεια και την απογοήτευση και να την μετατρέψει σε δράση και κυρίως σε αλληλεγγύη.

Παρότι άνεργος έως σήμερα με τη βοήθεια κάποιων εθελοντών φίλων του έφτιαξε την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος». Προσφέρει καθημερινά δωρεάν φαγητό σε άστεγους, άπορους αλλά και σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο μας έχει ανάγκη από ένα πιάτο φαϊ αλλά κυρίως από μια αγκαλιά και μια φιλική κουβέντα. Και γι αυτό όπως ο ίδιος επιμένει να λέει «δεν πρόκειται για συσσίτιο…αλλά για μια παρέα όπου όλοι μαζί μαγειρεύουν ζωντανά κάθε μέρα σε διαφορετικό σημείο της πόλης, συζητούν και επικοινωνούν».

Το πρόγραμμα της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» είναι κάθε μέρα αναρτημένο και στην προσωπική του ιστοσελίδα http://oallosanthropos.blogspot.gr/

Δείτε ορισμένες ακόμη από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το nocommnets. Ο Σάκης Ρουβάς με ορισμένους από τους εθελοντές αλλά και κάποιους θαυαμστές του.

Στο άλλο τμήμα της εκπομπής ο Σάκης Ρουβάς θα μας συστήσει μια παρέα εφήβων απο την Οιχαλία Τρικάλων. Ένα χωριό της Θεσσαλίας που χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση και ανάγκασε πολλούς από τους κατοίκους του να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να βρούν μια καλύτερη τύχη. Αποφάσισαν όμως να αφήσουν στην Ελλάδα και στο χωριό τα παιδιά τους τα οποία μεγαλώνουν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

Αυτή τους μάλιστα την επίπονη εμπειρία αποφάσισαν να την κάνουν ένα μικρό τανιάκι με την ονομασία «Κλειώ» μέσα από την οποία διηγούνται με τον δικό τους τρόπο την δυσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν τα ίδια και οι οικογένειες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα