Απολογούνται οι πρωταγωνιστές της μαφίας της Κρήτης

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λασιθίου αναμένεται να περάσουν ξανά σήμερα και αύριο οι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση της … Κρητικής μαφίας με την πλούσια εγκληματική δράση στους τρεις νομούς του νησιού καθώς ανοίγειο κύκλος των απολογιών.Οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των εμπλεκόμενων συμπεριλαμβάνουν κατά περίπτωση κακουργηματικές και πλημμελληματικές κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, της διακίνησης όπλων, ζωοκλοπών και της παράβασης καθήκοντος.

Οι

μεταγωγές θα γίνουν τμηματικά κάποιοι αναμένεται να μεταφερθούν στα δικαστήρια σήμερα το απόγευμα ενώ οι υπόλοιποι το πρωί του Σαββάτου. Πιο συγκεκριμένα σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσει ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Ηράκλειο καθώς επίσης και ο αδερφός του και επίσης οι τρεις ανήλικοι που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι πρωταγωνιστές

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι και οι τρεις ένστολοι, οι δύο αξιωματικοί του Λασιθίου και ο ένας αστυφύλακας από το Ηράκλειο που με τη δράση τους διευκόλυναν το συνδικάτο του εγκλήματος.

Οι δύο Λασιθιώτες έχουν καταγραφεί από τους κοριούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να συνομιλούν με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, να τα ενημερώνουν κάθε φορά που η ΕΛΑΣ οργάνωνε ένα «πέσιμο» σε χασισοφυτεία, να έχουν συνάψει στενή σχέση και συνεργασία μαζί τους. Όσο για τον Ηρακλειώτη ένστολο, καταγράφεται σε ένα τηλεφώνημα να προσπαθεί να πουλήσει ένα όπλο σε ένα μέλος της οργάνωσης, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται στην συνέχεια ότι πουλήθηκε και που.

Αναφορικά με τους τρεις ένστολους αξίζει να σημειωθεί ότι βγήκε ανακοίνωση ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ δόθηκε εντολή να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ακόμα και υποψήφιος βουλευτής

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Φανούρης Μανιουδάκης, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε αναλυτικά στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης υπογράμμισε ότι ήταν μοιρασμένη σε δύο κομμάτια, ένα στο Ηράκλειο με 12 άτομα και ένα στο Λασίθι με 8 άτομα. Επικεφαλής ήταν ένας Λασιθιώτης με ένα ακόμα άτομο, που επί της ουσίας ασκούσε έλεγχο και στην οργάνωση του Ηρακλείου. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε φτάσει στο σημείο να συμπεριλαμβάνεται και σε ψηφοδέλτιο κόμματος στις εκλογές του περασμένου Μάη, στο νομό Λασιθίου, που δεν μπήκε στη Βουλή !

Πηγή: prismanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα