Άρθρο της Εύης Μόραλη: Το δυσνόητο του «αυτονόητου» για τους ψηφοφόρους

Περίπλοκο στην κατανόηση , συχνά διατυπωμένο με απύθμενη επιχειρηματολογία,αντιπαραθέσεις ανερμάτιστες και διαξιφισμούς ολκής.Το «αυτονόητο» αποτελεί μυστήριο και ζητούμενο για την πλειοψηφία των ψηφοφόρων, οι οποίοι εκ των υστέρων δηλώνουν άγνοια και με έκπληξη ανακαλύπτουν ότι για ακόμη μία φορά τους εξαπάτησε η επιλογή τους , δηλαδή οι πολιτικοί τους οποίους ανέδειξαν οι ίδιοι με την ψήφο τους.

Η ώρα της κάλπης και της σταυροδοσίας αποτελεί

δικαίωμα και υποχρεώση κάθε «ζώου πολιτικού», με την Αριστοτελική έννοια, τα κίνητρα όμως συναρπάζουν και τον πιο μεγάλο οπαδό του αυτονόητου. Ακριβώς σε αυτό το σημείο το «δυσνόητον» παίρνει σάρκα και οστά και αποτυπώνεται πάνω στο ψηφοδέλτιο με πλείστους τρόπους. Ανεξήγητοι; Οχι και τόσο.

Δεν θα ασχοληθώ με τον κολλημένο, με τον αγνώμονα, με τον ψηφοφόρο της μια μέρας, με τον ηλικιωμένο με το ψηφοδέλτιο στην τσέπη, με τον κατευθυνόμενο, με τον βολεμένο, με τον ανερυθρίαστα υπαγορευμένο ψηφοδότη, με τον ανεγκέφαλο, με τον κομπιναδόρο, με τον λαμογιο-κοπανατζή συνδικαλιστή, με τον αποκοιμισμένο εγκέφαλο, με τον ωροπνίχτη στον πάτο του φραπεδοπότηρου, με τον δήθεν αγανακτισμένο, με τον έχοντα το κόμμα ως θρησκεία, με τους αμετανόητους, με τους μετανοημένους, με τους αλλόδοξους και τους μισαλλόδοξους.

Όλοι αυτοί είναι κατηγορίες που από όπου και να τις πιάσεις, θα βρεις και την προέκτασή τους, ήτοι ένα βουλευτικό έδρανο κατειλημμένο ήδη από τον βουλευτή που τους αρμόζει και τους αντιπροσωπεύει «επάξια». Δυστυχώς, αυτοί οι ψηφοφόροι ,στο σύνολό τους, καθρεφτίζονται απόλυτα στη σημερινή ξεπεσμένη εικόνα του Ελληνικού κοινοβούλιου, καθώς έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν.

Θα ασχοληθώ, λοιπόν, αποκλειστικά με τους οπαδούς του αυτονόητου.

Δεν έχουν μπεί στη Βουλή ακόμα και δεν έχουν βουλευτές να τους αντιπροσωπεύουν. Είναι «ορφανοί» κατά κάποιο τρόπο σε βουλευτική εκπροσώπευση και το ποσοστό τους δεν έχει φωνή εντός των κοινοβουλευτικών αποφάσεων. Τι σημαίνει η λέξη «αυτονόητο» για αυτούς;

Το να μη «λαδώνεται» ο κάθε πολιτικός και ο κάθε προϊστάμενος δημόσιας υπηρεσίας για αυτούς είναι αυτονόητο. Το να μη παίρνει φακελάκι ο γιατρός, για αυτούς είναι αυτονόητο. Το να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και να μην αλλάζει κάθε τρεις και λίγο, για αυτούς είναι αυτονόητο. Το να έχεις ένα απλοποιημένο δημόσιο, όπου η εξυπηρέτηση του πολίτη πραγματικά θα είναι πρώτη προτεραιότητα, για αυτούς είναι αυτονόητο. Το να υπάρχει μηχανοργάνωση σε κάθε δημόσια υπηρεσία και υπολογιστής στα χέρια κάθε δημοσίου υπαλλήλου για αυτούς είναι αυτονόητο. Το ότι μπορείς να απεργείς, αλλά χωρίς να παρακωλύεις την κυκλοφορία και την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών ή να χάνεις ώρες από τη διδασκαλία σου αν είσαι δάσκαλος για να συμμετέχεις σε εκλογές ή σε εκδρομές, για αυτούς είναι αυτονόητο. Το ότι η παιδεία είναι ο πρώτος και βασικός πυλώνας πολιτισμού με δημόσια σχολεία εξοπλισμένα τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε άξιους και αξιολογημένους εκπαιδευτικούς για αυτούς είναι αυτονόητο. Το ότι η παραπαιδεία με τα απογευματινά φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα, κάτι το οποίο δείχνει το τεχνητό έλλειμμα που εσκεμμένα έχει δημιουργηθεί πολλές φορές και από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ,πρέπει να σταματήσει, για αυτούς είναι αυτονόητο.

Είναι δυσνόητα όλα αυτά;

Θα μπορούσα να παραθέσω εκατοντάδες παραδείγματα του αυτονόητου και να συμφωνήσετε όλοι πως αυτά είναι που ταλαιπωρούν τη χώρα μας χρόνια τώρα,όμως όταν έρχεται η ώρα της κάλπης ως δια μαγείας εξαφανίζονται από την μνήμη στους περισσότερους και επιλέγουν ξανά και ξανά να στηρίξουν κόμματα και πρόσωπα που τους έχουν οδηγήσει στο τέλμα. Δυστυχώς, ο Έλληνας έχει κοντή μνήμη και σκάνδαλα που τίναξαν την κοινωνία μας πολλές φορές στον αέρα τα απωθεί και αρνείται να τα ανακαλέσει την ώρα που ρίχνει την ψήφο του.

Από την άλλη, οι ψηφοφόροι όμως του αυτονόητου δεν παρασύρονται από φήμες και λεζάντες, δεν παλινδρομούν, δεν αποκαρδιώνονται από πολώσεις , δεν φανατίζονται, δεν διαπλέκονται, δεν λιθοβολούν και πάνω από όλα δεν ξεχνούν. Αντιθέτως, επιλέγουν με ψυχραιμία το κόμμα της προτίμησής τους, τον πολιτικό της αρεσκείας τους και καταφθάνουν στο εκλογικό κέντρο αποφασισμένοι με το χέρι στην καρδιά να ψηφοδοτήσουν, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς να προσβλέπουν σε συμφέροντα.

Μοναδικό τους συμφέρον είναι η πατρίδα και το καλό της. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό και πιθανόν ανεδαφικό, αλλά η μεγαλύτερη μερίδα των ψηφοφόρων της Δημιουργίας ,Ξανά αποτελείται από τέτοιου τύπου ανθρώπους που αποφάσισαν να στηρίξουν το όραμα και τις θέσεις του κόμματος αυτού με σκοπό να βγει η Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Είναι υπεύθυνοι πολίτες με τα μυαλά τους πολύ καλά προσγειωμένα, με τα πόδια γερά στη γη, άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ τους πολιτικοί. Μοναδικός τους στόχος είναι η αλλαγή του σημερινού πεθαμένου πολιτικού σκηνικού και η ανανέωση του αέρα της πολιτικής ατμόσφαιρας με φρέσκες ιδέες και με μεράκι για καινούρια αρχή σε όλα τα επίπεδα.

Παραμένουν, όμως, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», καθώς έχουν να αντιπαλευτούν όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ψηφοφόρων που αναφέρθησαν παραπάνω , όπως επίσης και τις ραγδαίες κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας. Οι συντεχνίες καλά κρατούν και οι πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η τρικομματική κυβέρνηση δεν επετεύχθησαν ούτε στο ελάχιστο.

Τί κάνουμε λοιπόν από εδώ και πέρα; Η Δημιουργία, Ξανά έχει πολύ γερό στομάχι και πολύ ανθεκτικό γενετικό κώδικα.

Το αυτονόητο, η κοινή λογική και η όρεξη για δράση από συνειδητοποιημένους πολίτες είναι το σήμα κατατεθέν τους. Η ανάγκη τους για μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς ,με λογικά επιχειρήματα και μετά από «κοινά τραπέζια» συζητήσεων (workshops) οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα για καίρια θέματα που ταλανίζουν τη χώρα. Διοργανώνουν θεματικές ημερίδες για την αφύπνιση και την ενημέρωση των πολιτών. Κάνουν εθελοντικές δράσεις με μοναδικό σκοπό τη βοήθεια των πολιτών που έχουν ανάγκη. Είναι άνθρωποι που έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με σένα και όμως ενεργοποιούνται , δεν εφησυχάζουν και φυσικά δεν περιμένουν τη λύση από τον από μηχανής θεό.

Επιπλέον, η τεχνολογία και τα μέσα της γίνονται εργαλεία για τους ψηφοφόρους αυτούς, βάζοντας τα γυαλιά σε όλους όσοι αρνούνται να εκσυγχρονιστούν. Μιλάνε μεταξύ τους σε όλη την χώρα και σε όλη την Ευρώπη μέσω τηλεδιασκέψεων και έρχονται κοντά. Ψηφίζουν και εκλέγουν τα όργανά τους μέσω της αδιάβλητης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του συστήματος «Ζευς» χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι τους, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Έχουν ένα καταπληκτικό site όπου η έννοια της άμεσης δημοκρατίας εφαρμόζεται πρωτοποριακά μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης.

Ποιό κόμμα τα εφαρμόζει αυτά στην Ελλάδα σήμερα; Κανένα! Μόνο η Δημιουργία, Ξανά!

‘Οπως αντιλαμβανόμαστε, το «δυσνόητον» για τους άλλους αποτελεί το αυτονόητο για τα μέλη της Δημιουργίας, Ξανά! Θα σας εκπλήξουν οι άνθρωποί της και οι ιδέες τους. Η εποχή της αφίσας δεν τους εκφράζει. Τους εκφράζει μόνο η ανθρώπινη επαφή και οι έντιμες σχέσεις με τους συνανθρώπους τους.

Ελάτε κοντά τους, μάθετέ τους, ψάξτε τους!

Μόραλη Εύη

Μέλος της Εθνικής Επιτροπής,

Δημιουργία, Ξανά!

Keywords
αρθρο, δημιουργια ξανα, ολκής, μυστήριο, ήτοι, βουλη, σημαίνει, εκλογες, σχολεια, μνήμη, ελλαδα, δραση, λύση, site, κινηση στους δρομους, κλειστα σχολεια, αγανακτισμενοι πολιτες, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, ξανα, κοινωνια, κομματα, βουλευτες, ήτοι, τι σημαινει, μνήμη, γωνια, εργαλεια, πλαισιο, σημερινη, φημες, ωρα, αγνοια, βοηθεια, βρισκεται, γινονται, γυαλια, δασκαλος, δημοσιο, δυστυχως, δειχνει, εδρανο, υπαρχει, ενημερωση, εννοια, εξυπηρετηση, εποχη, ερχεται, ερχονται, εσκεμμενα, ευρωπη, τεχνολογια, ιδεες, ιδια, υπηρεσια, θρησκεια, ιδιαιτερα μαθηματα, εικονα, κυβερνηση, κομμα, λύση, μυστήριο, μπορεις, ολκής, οραμα, οστα, προβληματα, σπιτι, φυσικα, φροντιστηρια, φωνη, φορα, χερι, ψυχραιμια, ωρες, αφυπνιση, δικαιωμα, εκδρομες, χωρα, ιδιαιτερα, καρδια, μια φορα, μυαλα, οργανα, ποδια, σημαίνει, σημα, site, θεματα, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα