Αστυνομικοί έσωσαν τη ζωή ενός νεογέννητου μωρού ενώ οι γιατροί είχαν αποφανθεί ότι είναι νεκρό

Η παρατηρητικότητα δυο αστυνομικών έσωσε τη ζωή νεογέννητου μωρού που οι γιατροί είχαν αποφανθεί πως είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε έναν παγωμένο δρόμο του Τορόντο στο Καναδά.

Η μητέρα του μωρού μόλις συνειδητοποίησε πως είχε έρθει η ώρα για να γεννήσει, ξεκίνησε για να μεταβεί στο μαιευτήριο. Όμως δεν πρόλαβε…και κατέληξε να γεννά το μωρό της στο πεζοδρόμιο ενός παγωμένου δρόμου με την θερμοκρασία να βρίσκεται πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε στο σημείο ασθενοφόρο για να παραλάβει την νεαρή αμερικανίδα και το νεογέννητο μωρό της όμως οι γιατροί

σε μια πρώτη εξέταση διαπίστωσαν πως το μικρό κοριτσάκι δεν τα είχε καταφέρει. Σκέπασαν μάλιστα το κορμάκι του με ένα λευκό σεντόνι.

Οι δυο αστυνομικοί ωστόσο που περίμεναν για να παραλάβουν τη σωρό του για να ολοκληρώσουν τη μεταφορά του στον ιατροδικαστή μετά από δυο σχεδόν ώρες παρατήρησαν μια μικρή κίνηση κάτω από το σεντόνι.

Αμέσως ξεσκέπασαν το μωρό και διαπίστωσαν ένα αδύναμο παλμό στο παγωμένο κορμί του μικρού κοριτσιού και αμέσως ειδοποίησαν τους γιατρούς.

Η κατάσταση της μικρής βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται μαζί με την 20χρονη μητέρα της.

Οι γιατροί πιστεύουν πως οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν είχαν ελαττώσει του καρδιακούς παλμούς του μωρού χωρίς ωστόσο να διακοπεί η εγκεφαλική του λειτουργία.

«Η υποθερμία, μπορεί να μιμηθεί τον θάνατο» σύμφωνα με τους ειδικούς που στρέφουν τα βέλη προς τους συναδέρφους τους για την αμέλεια τους να εξετάσουν με πιο λεπτομερή και ενδεδειγμένο τρόπο το μωρό που μόνο από καθαρή τύχη και από την παρατηρητικότητα των αστυνομικών σήμερα ζεί.

πηγή: www.goodstory.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα