Αύριο συγκεντρώνονται οι φοιτητές στα Προπύλαια με σκοπό να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

Μετά από 11 εβδομάδες κινητοποιήσεων, η οργάνωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της προκειμένουν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο αυτό, για αύριο Παρασκευή στις 13:00, καλεί τους φοιτητές σε συγκέντρωση στα προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών με κεντρικό σύνθημα: «Αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας».

Σε ανακοίνωση της ΔΑΠ

που έχει αναρτηθεί στο site της φοιτητικής οργάνωσης αναφέρεται: «Μια ολόκληρη κοινωνία παραμένει όμηρος μιας κατάστασης την οποία δεν δημιούργησε και δεν ευθύνεται. Το γεγονός ότι κοντεύει να τελειώσει ο Νοέμβριος και υπάρχουν φοιτητές με κατοχυρωμένη την ιδιότητα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να εγγραφούν στις σχολές τους, αποτελεί μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για θλιβερή πραγματικότητα που κανείς δεν θέλει να βλέπει στα ελληνικά πανεπιστήμια ενώ όπως υπογραμμίζεται «χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας κάθε ημέρα που περνάει να είναι μια ημέρα πιο κοντά στην απώλεια του εξαμήνου».

Τέλος όπως αναφέρουν τα μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ: «Όλοι μαζί, διαδηλώνουμε για την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας να ανοίξουν άμεσα οι σχολές. Θα βρισκόμαστε εκεί, επειδή κάποιοι καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και μας απαγορεύουν να εκφράσουμε τις απόψεις μας ελεύθερα, μέσα στις σχολές μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στην Παιδεία, που για εμάς είναι αναφέρετο δικαίωμα. Για άλλους, είναι παραχώρηση».

Να σημειώσουμε ότι ήδη τα μέλη της ΔΑΠ έχουν δημιουργήσει στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα anoixtessxoles.gr και συγκεντρώνουν υπογραφές μέσω ίντερνετ προκειμένου να ανοίξουν τα ιδρύματα.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα