Μπάνσκο…το πιό σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στα Βαλκάνια

Το Μπάνσκο είναι μία πόλη της νότιας Βουλγαρίας, στους πρόποδες του όρους Πιρίν, σε υψόμετρο 936 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι μία μικρή πόλη περίπου 10.000 κατοίκων που πριν από κάποια χρόνια ασχολούνταν με το εμπόριο και την κτηνοτροφία. Τα τελευταία χρόνια όμως με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου, το Μπάνσκο μετατράπηκε σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και το μετατρέπει σε διαμάντι του Βουλγαρικού τουρισμού. Τα πολλαπλά ξενοδοχεία που χτίστηκαν καθώς και όλες οι τουριστικές υποδομές, ακολούθησαν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική

με αποτέλεσμα το Μπάνσκο να παραμείνει ιδιαίτερα γραφικό. Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα το ορεινό αυτό τουριστικό θέρετρο που προσφέρει τις πιο σύγχρονες υποδομές για την εκτέλεση χειμερινών δραστηριοτήτων και ιδιαίτερα για τους σκιέρ.

Το υψηλότερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι 2.560 μέτρα και το χαμηλότερο 1.000 μέτρα. Με 16 πίστες συνολικού μήκους 65 χιλιομέτρων, είναι κατάλληλο για σκιέρ όλων των επιπέδων από αρχάριους έως ιδιαίτερα έμπειρους. Διαθέτει συνολικά 11 αναβατήρες και κλειστό τελεφερίκ μήκους 6.315 μέτρων για τη μεταφορά από το Μπάνσκο στο χιονοδρομικό κέντρο. Υπάρχει επίσης μία πίστα χιονοδρομιών με έκταση 650 μέτρα και τεχνητό φωτισμό η οποία είναι κατάλληλη για νυχτερινή χιονοδρομία. Παρόλο που η χιονόπτωση είναι αρκετή στην περιοχή, υπάρχουν πάνω από 100 κανόνια παραγωγής τεχνητού χιονιού ώστε οι σκιέρ να έχουν τις πίστες πάντα διαθέσιμες και η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου να επιτυγχάνεται 100% από Δεκέμβριο μέχρι Απρίλιο.

Μία βόλτα στην πόλη θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς. Το Μπάνσκο συνδυάζει την αρχαία ιστορία με το σύγχρονο παρόν του. Σε μία βόλτα στα γραφικά σοκάκια με τους πλακόστρωτους δρόμους θα παρατηρήσετε ότι διαχωρίζει τα μοντέρνα ξενοδοχειακά συγκροτήματα από τα ξύλινα παραδοσιακά σπίτια. Επισκεφθείτε το εντυπωσιακό πάρκο της πόλης και την όμορφη πλατεία με τα αγάλματα και το σιντριβάνι της.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό με τις παραδοσιακές ταβέρνες με φαγητό πολύ κοντά στις ελληνικές γεύσεις και η πλειοψηφία τους με ζωντανή μουσική το βράδυ. Όσον αφορά τη βραδινή σας διασκέδαση οι επιλογές σας είναι εξίσου πολλές από το να πιείτε ένα χαλαρό ποτό στο μπαρ κάποιου ξενοδοχείου ή στα μπαράκια της πόλης μέχρι να διασκεδάσετε στα πιο μεγάλα κλαμπ.

Η αγορά τους βασίζεται κυρίως σε μαγαζιά με χειμερινό εξοπλισμό, αλλά μπορείτε να αγοράσετε και διάφορα σουβενίρ καθώς και είδη λαϊκής τέχνης.

Η περιοχή φημίζεται για τον χειμερινό τουρισμό της, αλλά προσφέρει επίσης και δυνατότητες θερινού τουρισμού στο βουνό και τουρισμό για spa. Όποια εποχή και να αποφασίσετε να επισκεφθείτε το Μπάνσκο, σίγουρα ο συνδυασμός του υπέροχου τοπίου με τις πολύ οικονομικές τιμές θα σας κάνει να επιστρέφετε ξανά και ξανά.

Επιμέλεια: Βίκυ Σάρδη

Για τα αεροπορικά εισιτήρια ή την διαμονή σας, σας προτείνουμε: smartbookings.gr. Για ομαδικά ταξίδια επισκεφθείτε την touristikapaketa.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα