Χαρδούβελης: «Tίποτα δεν είναι δωρεάν»

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας, Χαρδούβελης στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του ecofin στο Λουξεμβούργο.

«Μόνο οι οικονομολόγοι το καταλάβαιναν αυτό», συνέχισε ο κ. Χαρδούβελης και υπογράμμισε: «Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορείς να πάρεις τίποτα απ” την κυβέρνηση εκτός αν κάποιος πληρώσει γι” αυτό». Με την έμμεση επίκληση της παροιμίας που ξεκίνησε απ” τα αμερικανικά σαλούν, ο υπουργός Οικονομικών εννοούσε ότι οι προϋπολογισμοί πρέπει να ισοσκελίζονται, εξηγεί συνεργάτης του

κ. Χαρδούβελη.

Στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ecofin), το τελευταίο υπό την ελληνική προεδρία, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας της Ε.Ε. ασχολήθηκαν, πέρα από τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup, με τα ζητήματα της τροποποίηση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης μητρικών και θυγατρικών εταιριών στην Ε.Ε, την κατάργηση των διαδικασιών υπερβολικού ελλείμματος για έξι χώρες και την αποδοχή της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γκίκας Χαρδούβελης που προήδρευσε του τελευταίου αυτού Συμβουλίου αναφέρθηκε στο έργο που πέτυχε η ελληνική προεδρία, κυρίως σε δύσκολα και περίπλοκα ζητήματα όπως η τραπεζική ένωση και, κυρίως, ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης. «Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα για την Ελλάδα, κυρίως λόγω και του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος εξαιτίας των Εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σημειώσαμε όμως πρόοδο σε πολλά ζητήματα, όπως στην τραπεζική ένωση» υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης και συνέχισε «στην Ε.Ε προσπαθούμε να κάνουμε κάτι πολύ δύσκολο. Μια τραπεζική ένωση, χωρίς να έχουμε έναν ισχυρό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και μια δημοσιονομική ένωση» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ιταλία που αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα