Δεν υποχωρούμε στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των ΑΕΙ , λέει ο Μητσοτάκης

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο μέτρο. Παράλληλα ανέφερε πως η ΕΡΤ, οι επίορκοι και ο περιορισμός των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου θα είναι η «δεξαμενή» από την οποία θα προκύψουν οι 15.000 απολύσεις που ζητά η Τρόικα.

Οι

4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δηλώσεις του στο Real FM.

Σε ότι αφορά τις 11.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν την επόμενη χρονιά, ένα μέρος αυτών θα προκύψουν από τη διαθεσιμότητα από την επιτάχυνση απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον περιορισμό σε μέγεθος Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ως απόρροια αξιολόγησης όλων των ΝΠΙΔ. «Δεν μπορεί να πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος ΝΠΙΔ που λειτουργούν με περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζεται», τόνισε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα